
Cafeaua are multiple beneficii cand este consumata in cantitati echilibrate, printre care imbunatatirea functiilor creierului, accelerarea metabolismului si oxidarea acizilor grasi.
Trebuie sa mentionam, asa cum am facut si in alte articole, ca zvonurile care promoveaza efectele negative ale cafelei nu sunt in intregime adevarate: consumata cu moderatie, cafeina nu numai ca este inofensiva, ba chiar include si beneficii.
Pe langa efectelele de stimulare si imbunatatire a activitatilor sistemului nervos central si de reglarii generale a functiilor organismului, cafeina are si efecte incredibile asupra pielii.
Iar aici vorbim si despre efecte fizice directe, obtinute aplicand cafeina din cafea sau ceai direct pe piele, in general sub forma de crema, sapun sau scrub.
Bogata in antioxidanti
Radicalii liberi (moleculele ce cauzeaza haos in corp si aduc numai neplaceri) si antioxidantii duc o lupta continua in interiorul tau, iar acestia din urma te apara impotriva bolilor si afectiunilor corpului. Printre ele se numara si afectiuni ale ochilor provocate de inaintarea in varsta.
Cafeaua este bogata in pretiosii antioxidanti, care se absorb foarte bine in corp, depasind cu mult fructele si legumele.
sursa: theatlantic.comEfect anti-inflamator
Gratie efectului anti-inflamator al antioxidantilor pe care ii contine, cafeaua are un efect benefic asupra ochilor umflati si asupra cearcanelor pronuntate, determinate de pielea inflamata.
Unele studii au sugerat si ca alte beneficii ale cafelei ar fi redarea luminozitatii si stralucirii pielii, daca cea macinata este folosita pe post de scrub, in amestec cu uleiul de masline.
Eliminarea retentiei de apa
Am putea sa o numim si deshidratare: sunt cunoscute proprietatile diuretice ale cafelei, care iti provoaca sete. Acest lucru se intampla deoarece cafeina scoate apa din tesuturi.
In acest sens, cafeaua elimina excesul de apa retinuta in piele si reduce cearcanele umflate, lasand pielea mai fina si mai ferma.
Scade riscul de carcinom bazocelular
Exista mai multe studii care au dovedit legatura dintre consumul de cafea si cel mai raspandit tip de cancer de piele: carcinomul bazocelular.
Aplicarea zatului umed pe piele scade incindenta acestei afectiuni, insa nu protejeaza si impotriva altor manifestari cancerigene ale pielii, asa ca se impune continuarea administrarii cremei cu protectie solara.
Stam de vorba la Kfea?