
Tarile europene au culturi foarte diferite in ceea ce priveste cafeaua si obiceiurile asociate ei. In functie de caracteristicile geografice si istorice, tarile de pe acest continent au cate un sortiment de cafea preferat la nivel national. Unele au chiar si o cultura anume a prepararii cafelei.
Unele natii au inclinatii spre cafeaua combinata cu lapte si crema de lapte, altele prefera o cafea tare si foarte puternica la gust.
Hai sa vedem care sunt obiceiurile europenilor cand vine vorba de consumul cafelei.
Turcia
Cultura cafelei la turci este cunoscuta la nivel mondial gratie felului inedit in care se prepara. Nici gustul nu este de ignorat. In Turcia cafeaua se consuma tare, neagra si dulce, cu zatul depozitat pe fundul cestii, dupa ce a fost preparata la nisip.
Austria
Viena este plina de cafenele elegante si elaborate, care fac parte din fundamentul cultural al austriecilor. Specialitatea aici este wiener melange, o cafea proaspata, servita cu lapte fierbite si topping de crema de lapte. Aceste dichisite “case ale cafelei” sunt deschise pana tarziu, asa ca dupa un eveniment monden se poate poposi la o ceasca de cafea revigoranta.
sursa: europenethotels.comFranta
Francezii obisnuiesc sa comande cafe au lait: un espresso din cafea proaspata si delicioasa, servita cu lapte fierbite fie in ceasca, fie separat, pe farfurioara. Servit si intr-o cafenea stilata din centrul Parisului, acest sortiment de cafea fierbinte te face sa te simti foarte boem.
Italia
Avand in vedere ca aici s-a nascut espresso-ul, ar fi pacat sa nu gusti bautura facuta in locul ei de origine. Aici se bea cel mai adesea espresso simplu, insa poti oricand cere un cafe con panna: espresso proaspat facut, cu topping de frisca dulce.
Portugalia
Portughezii prefera cafeaua tare, asa ca daca te incanta ideea, trebuie sa incerci o Bica: un shot de espresso aspru servit in cescuta. Daca nu faci fata provocarii, poti orcand adauga zahar, caci de acolo ii provine si numele portughez: Beba Isso Com Açúcar – “bea asta cu zahar”.
Tu ce cafea preferi sa bei?
Stam de vorba la Kfea?