Pentru ca vara ce vine se anunta a fi una extrem de calduroasa, v-am pregatit cateva retete pentru a va prepara delicioase bauturi pe baza de cafea cu gheata blendata sau cuburi de gheata.
FRAPUCCINO
Aveti nevoie de :-frisca lichida 200 ml +100 ml de lapte +aroma de vanilie
Toate acestea se amesteca intr-un castronel si le vom pune intr-o punga la congelator ca sa inghete pana a doua zi .Cafeaua de asemenea trebuie facuta cu o zi inainte sau cu cateva ore inainte de a fi servit frapucino.
Se ia blenderul se pun 3 linguri din compozitia din congelator si cafeaua pentru 2 persoane – aproximativ 150 de ml si se amesteca bine. Se toarna in pahare de sticla pentru un aspect deosebit si se serveste cand temperatura de afara depaseste 28 de grade.
DOUBLE SHOT ICED SHAKEN ESPRESSO
O bautura marca Starbucks pentru cei care prefera cafeaua tare. Din cele doua shot-uri de espresso puternic aromate, amestecate in shaker, cu frisca lichida, sirop si gheata va rezulta o bautura irezistibila.
CARAMEL ICE COFFEE
Ingrediente pentru 2 portii:
-400 ml cafea
-un pahar de frisca
-patru linguri sirop de caramel (cinci linguri de zahar se caramelizeaza pana ce capata o culoare maron deschis, apoi se adauga cateva linguri de apa si se fierbe un pic la foc mic)
patru linguri inghetata de vanilie.
Cafeaua calduta se toarna in pahare inalte. Se adauga cate doua linguri de inghetata in fiecare pahar. Se pune siropul de caramel, se orneaza cu frisca si se presara putina cacao deasupra.
Pentru “extra racoare” adaugati cuburi de gheata.
Stam de vorba la Kfea?