A venit vara!

Pentru ca vara ce vine se anunta a fi una extrem de calduroasa, v-am pregatit cateva retete pentru a va prepara delicioase bauturi pe baza de cafea cu gheata blendata sau cuburi de gheata.

FRAPUCCINO
Aveti nevoie de :-frisca lichida 200 ml +100 ml de lapte +aroma de vanilie

Toate acestea se amesteca intr-un castronel  si le vom pune intr-o punga la congelator ca sa  inghete pana a doua zi  .Cafeaua  de asemenea trebuie facuta cu o zi inainte  sau cu cateva ore inainte de a fi servit  frapucino.
Se ia blenderul se pun 3 linguri din compozitia  din congelator si  cafeaua pentru 2 persoane – aproximativ 150 de ml  si se amesteca bine. Se toarna in pahare de sticla pentru un aspect deosebit si se serveste cand  temperatura de afara depaseste 28 de grade. 

DOUBLE SHOT ICED SHAKEN ESPRESSO
O bautura marca  Starbucks pentru cei care prefera cafeaua tare.  Din cele doua shot-uri de espresso puternic  aromate, amestecate in shaker, cu frisca lichida, sirop si gheata  va rezulta o bautura irezistibila.

CARAMEL ICE COFFEE
Ingrediente pentru 2 portii:
-400 ml cafea
-un pahar de frisca
-patru linguri sirop de caramel (cinci linguri de zahar se caramelizeaza pana ce capata o culoare maron deschis, apoi se adauga cateva linguri de apa si se fierbe un pic la foc mic)
patru linguri inghetata de vanilie.
Cafeaua calduta se toarna in pahare inalte. Se adauga cate doua linguri de inghetata in fiecare pahar. Se pune siropul de caramel, se orneaza cu frisca si se presara putina cacao deasupra.
Pentru “extra racoare” adaugati cuburi de gheata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *