De cele mai multe ori, în spatele recondiționării aparatelor se ascund mici „secrete”, cum ar fi numărul de cafele pe care acel aparat le-a facut pe toată durata de „viață” sau adevărata lui stare de funcționare, lucruri pe care trebuie să le verifici în prealabil.
Nu te lăsa păcălit de un aspect impecabil.
De multe ori, folosirea abuzivă a automatelor de cafea și utilizarea lor fără a folosi materialele strict necesare unei întrețineri eficiente pot avea efecte devastatoare, lucru care se vede numai dacă desfaceți aparatul.
Depunerile de calcar de pe boiler, starea garniturilor și a sistemului de apă în general trebuie verificate cu atenție, deoarece acestea sunt sursa celor mai multe probleme ce apar în utilizarea aparatelor de cafea și afectează direct calitatea cafelei.
Daca te decizi să achiziționezi un espressor cu râșniță, trebuie să verifici și starea cutițelor râșniței. Acestea sunt considerate consumabile și este normal să le schimbi sau cel puțin să le cureți o dată la doi ani. Totodată, la aparatele de cafea automate (cele cu râșniță), verifică și modul în care arată zațul. Dacă acesta este umed și nu are forma unei capsule, înseamnă că acel aparat nu va face niciodată cafeaua așa cum ar trebui.
În concluzie…
Dacă bugetul nu-ți permite să te orientezi spre un aparat nou și dorești să cumperi unul recondiționat, este bine să te prezinți personal la punctul de vânzare sau într-un service aparate cafea pentru a-i face o probă. Nu lăsa să vi se aducă prin curierat, dumneavoastră neavând șansa să verificați starea aparatului. Totodată, cereți avizul unui expert legat de starea de funcționare și de istoric a aparatului. Reparațiile ulterioare pot ajunge la câteva sute de lei, iar în aceste condiții, mai bine vă cumpărați din start un aparat de cafea nou.
Stam de vorba la Kfea?