APARATE DE CAFEA

Aparatele de cafea reconditionate- cumparam sau nu?

Tendinta de achizitionare a aparatelor de cafea reconditionate este in crestere pe piata din Romania si din aceast cauza ne-am gandit sa iti spunem si parerea avizata a unui cafegiu.
De cele mai multe ori in spatele reconditionarii aparatelor se ascund mici “secrete” cum ar fi numarul de cafele pe care acel aparat le-a facut pe toata durata de “viata” sau   adevarata lui stare de functionare, lucruri pe care trebuie sa le verificati in prealabil. Nu va lasati pacaliti de un aspect impecabil, de multe ori folosirea abuziva a automatelor de cafea  si utilizarea lor fara a folosi materialele strict  necesare unei intretineri eficiente pot avea efecte devastatoare, lucru care se vede numai daca desfaceti aparatul. Depunerile de calcar de pe boiler, starea garniturilor si a sistemului de apa in general trebuie verificate cu atentie, deoarece acestea sunt sursa celor mai multe probleme ce apar in utilizarea aparatelor de cafea si afecteaza direct calitatea cafelei. Depunerile vechi  de calcar vor impiedica rezultatul pe care il asteptati din partea automatului dumneavoastra de cafea –cafeaua perfecta.
Daca va decideti sa achizitionati un espressor  cu rasnita, trebuie sa verificati si starea cutitelor rasnitei. Acestea sunt considerate consumabile, si este normal sa le schimbati sau cel putin sa le curatati o data la doi ani. Totodata la aparatele de cafea automate (cele cu rasnita) verificati si modul in care arata zatul. Daca acesta este umed si nu are forma unei capsule, inseamna ca acel aparat nu va scoate niciodata cafeaua asa cum ar trebui.
In concluzie, daca bugetul nu va permite sa va orientati spre un aparat nou si doriti sa achizitionati unul reconditionat, este bine sa va prezentati personal la puntul de vanzare pentru a-i face o proba. Nu lasati sa vi se aduca prin curierat, dumneavoastra neavand sansa sa verificati starea aparatului. Totodata cereti avizul unui expert legat de starea de functionare si de istoric  a aparatului. Reparatiile ulterioare pot ajunge la cateva sute de lei, iar in aceste conditii mai bine va cumparati din start un aparat nou.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!