APARATE DE CAFEA,  NOUTATI

ASCASO: bun-gust, calitate si savoare made in Barcelona

Istoria Ascaso incepe in 1962 la Barcelona unde se deschide prima fabrica ce producea initial componente manufacturate pentru espressoare.  O data cu trecerea timpului, business-ul a crescut si s-a diversificat.  Astazi Ascaso merge in trei directii de dezvoltare: componentele manufacturate, espressoarele clasice si rasnitele pentru acasa sau la birou si sectorul HORECA care se adreseaza exclusiv pietei spaniole. Espressoarele clasice Ascaso si rasnitele de cafea au intrat de curand si pe piata din Romania. Sunt niste mici opera de arta si tehnologie, mai ales daca luam in calcul faptul ca traditia Ascaso este aceea a manufacturarii componentelor.
Jesus Ascaso – un Luigi Lavazza al componentelor pentru espressoare

Inceputurile brandului Ascaso urmeaza modelul tuturor povestilor de succes din anii ‘50 si ‘60. Jesus Ascaso, fondatorul viitoarei fabrici Ascaso, pleaca la un moment dat din satul natal cu echivalentul a 30 de dolari in buzunar si reuseste sa isi fac un business in Barcelona incepand de la zero. Mai intai lucreaza ca muncitor manufacturier de componente ale masinilor espresso, dupa care isi face ucenicia timp de 10 ani la Gaggia. In 1962, avand destula experienta acumulata, Ascaso infiinteaza la Barcelona propria companie care in prezent activeaza in peste 50 de tari.  Fiii si nepotii lui Ascaso senior au continuat traditia companiei infiintate de Jesus si au reusit sa extinda afacerea, adaugand sectorului de producere piese pentru espressoare cele doua sectoare mentionate mai sus, espressoare clasice si HORECA.
Espressoarele clasice Ascaso
Dream, Basic, Arc, Elipse si Inox sunt gamele de espressoare clasice propuse de Ascaso pentru cei care doresc sa aduca in propria casa sau in propriul birou savoarea unui espresso asa cum il prepara adevaratii barista. Experienta de peste 50 de ani in realizarea unor componente robuste epentru espressoare, calitatea materiei prime utilizate si design-ul unic sunt elementele ce fac diferenta intre espressoarele Ascaso si alte tipuri de espressoare clasice.  In magazinul kfea.ro gasiti modele de espressor Ascaso din toate gamele pentru a putea alege varianta cea mai potrivita ca dimensiune si functii spatiului dumneavoastra.
Gama Basic are la baza ideea de mentinere a simplitatii oricarui lucru tocmai pentru a-i conserva esenta si valoarea. Espressoarele din aceasta gama sunt elegante, practice, dotate cu functii moderne si usor de incadrat atat in spatiul bucatariei cat si la birou.
Gama Arc Fun are un design adaptabil chiar si celor mai mici spatii din bucataria personala sau de la birou, finisaje metalice, duza pentru abur special conceputa pentru a prepara cel mai cremos cappuccino si portafiltru adaptabil atat la cafea macinata cat si la pod-uri E.S.E.
Gama Dream este emblematica pentru brand-ul Ascaso. Proiectate de catre designerul Marc Aranyo, aceste aparate combina aspectul retro cu cele mai noi functii tehnice, sunt realizate handmade si se potrivesc personalitatii tuturor cafegiilor cu stil si bun-gust.
Gama de espressoare clasice Elipse de la Ascaso se remarca prin designul special si care face aparatele adaptabile atat acasa cat si la birou, dar si prin functiile moderne. Modelele din aceasta gama sunt compacte si reduse ca dimensiuni , putand fi usor asezate chiar si in cele mai mici spatii.
Din gama Inox, care este cea mai noua si avansata gama Ascaso, gasiti pe kfea.ro modelul Ascaso Profi Uno Termo Pid. Acesta este o adevarata bijuterie de espressor clasic ce va ajuta sa preparati in propria casa o cafea impecabila asa cum numai adevaratii barista reusesc. Designul aparatului este inspirat de orasul in care fabrica Ascaso fiinteaza, anume Barcelona, locul in care spiritul anteprenorial si gustul pentru arhitectura si design se imbina perfect.
Rasnite si accesorii Ascaso
Pe langa espressoarele clasice cu portafiltru si diferite functii, Ascaso a adus pe piata din Romania rasnitele profesionale ce va ajuta sa obtineti o cafea macinata adaptata tipului de bautura pe care doriti sa il preparati. Si pentru ca atentia la detalii este un element cheie al eticii profesionale a celor de la Ascaso, acest brand este unul dintre putinele care pun la dispozitie consumatorilor casnici o serie de accesorii care sa ii ajute sa devina baristas in miniatura si pentru propria lor placere.  Este vorba despre tamperele din otel inoxidabil, tiparele cu diferite modele pentru decorarea cappuccino-ului, canile speciale din inox pentru spumarea laptelui, peria din sarma si acul din inox pentru curatarea componentelor aparatului.

2 Comments

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: