Francezii nu sunt cei mai cunoscuti bautori de cafea, totusi se numara printre cei mai sofisticati cafegii. Daca intentionati sa mergeti in vacanta la Paris, trebuie sa aveti cat mai multe detalii despre cum este consumata aceasta bautura magica numita cafea in Orasul Luminilor.
Cafea espresso – preferata francezilor
Daca sunteti in plimbare prin Montmartre si va opriti la unul dintre bistro-urile chic de aici sa cereti o cafea, este bine sa stiti ca exista diferite denumiri pentru diferite tipuri de cafea. Une noisette este espresso ristretto cu un bob de spuma foarte dens ade lapte. Un creme inseamna un expresso lung cu lapte sau frisca. Daca veti cere pur si simplu Un caffe veti primi un expresso lung si foarte tare.
Francezii prefera de obicei ca si italienii espresso clasic, uneori cu zahar, foarte rar cu lapte sau frisca. Majoritatea beau dimineata dar si dupa masa de pranz o cescuta de expresso, iar uneori veti intalni parizieni care savureaza un Cafe au Lait sau un Decaf chiar si seara, dupa cina.
Cafeaua si croissantul – un cuplu faimos la Paris
Consumul casnic de cafea in Paris se rezuma la cafeaua deja macinata si chiar portionata in doze unice pentru expressoarele clasice. Cafeaua merge foarte bine cu delicioasele croissanturi cu unt, pain au chocolat si celelalte produse de patiserie frantuzesti , din acest motiv, francezii ca si italienii, combina in pauzele de cafea aceasta bautura cu ceva dulce. Combinatia de cafea cu dulce este una indicata deoarece este stiintific demonstrat faptul ca glucidele din dulciuri sunt mai putin daunatoare consumate impreuna cu o ceasca de cafea.
Daca sunteti iubitori ai luxului si bun ului gust si ajungeti in Paris vara aceasta, va recomandam sa savurati un croissant delicios si o ceasca de expresso la Cafe Richard, cafeneaua deschisa in incinta Palatului Luvru!
Stam de vorba la Kfea?