Se apropie Craciunul si o data cu el si vacanta mai lunga sau mai scurta in care fiecare dintre noi ne dorim sa ne reincarcam bateriile, sa ne relaxam si sa ne bucuram de prezenta celor dragi. In vacanta de iarna ce poate fi mai gustos si mai energizant decat o ceasca fierbinte de cafea Mocha cu scortisoara si vanilie? Iata o reteta care va ajuta sa intrati in spiritul sarbatorilor de iarna oriune v-ati afla.
INGREDIENTE PENTRU PATRU PORTII:
4 shot-uri de espresso sau o ceasca mica de cafea la filtru concentrata
1/4 lingurita de scortisoara macinata
1 cana de lapte cu cel putin 2% grasime
2 linguri de zahar
2 linguri de cacao pudra
1 lingurita de esenta de vanilie lichida
4 batoane de scortisoara si frisca optional
MOD DE PREPARARE:
Preparati cele 4 shot-uri de espresso sau cafeaua la filtru amestecand in cafeaua macinata scortisoara. Daca folositi espresso facut la automat de cafea, amestecati scortisoara macinata cu laptele. Turnati laptele, zaharul, cacaua si esenta de vanilie intr-o cratita si tineti-le la foc mic 5-7 minute pana cand laptele incepe sa fiarba. Amestecati in continuu pentru a nu se lipi compozitia. Turnati compozitia in patru cani si apoi adaugati shot-urile de espresso . Decorati cu frisca, betisoare de scortisoara, fulgi de ciocolata sau pudra de cacao.
Stam de vorba la Kfea?