Cafea the Irish Way

St. Patrick’s Day a devenit la inceputul anilor ’90 o sarbatoare internationala prin care cultura si traditiile irlandeze au avut posibilitatea de a se face cunoscute in intreaga lume. Devenita de relativ putin timp sarbatoarea nationala a Irlandei, ziua Sfantului Patrick este recunoscuta ca sarbatoare religioasa de catre Biserica Catolica inca din secolul al XVII-lea. Sfantul Patrick este considerat initiatorul crestinarii Irlandei, iar trifoiul cu cele trei foi ale sale a devenit simbolul acestei tari deoarece se spune ca Patrick l-a folosit pentru a le explica irlandezilor ideea de trinitate din religia crestina. Religia si practica religioasa se combina in cadrul St. Patrick’s Day cu traditii si obiceiuri laice sau chiar pagane. Astfel pe 17 martie aveti ocazia sa vedeti pe strazile celor mai importante orase din Irlanda si de pretutindeni din lume unde se afla comunitati importante de irlandezi, spectacole de dans si muzica irlandeza, parade cu zane si spiridusi, concursuri si tot felul de competitii, spectacole de magie, etc.

Cum din traditia irlandeza face parte si o bautura pe baza de cafea si whiskey, va oferim reteta si va recomandam sa o preparati si sa o savurati in aceasta zi sau oricand simtiti nevoia, in cinstea Sf. Patrick!

Irish Coffee

Ingrediente:

  • 180 ml de cafea proaspat preparata;
  • 1 lingurita de zahar brun;
  • 50 ml de whiskey;
  • frisca naturala preparata din smantana.

Preparati frisca din smantana proaspata pe care o bateti pana se intareste. Dupa ce preparati frisca puneti-o in frigider pentru 20 de minute. Preparati cafeaua la espressor sau automat de cafea si amestecati-o cu whiskey-ul si zaharul brun, pana omogenizati compozitia. Apoi scoateti frisca din frigider si asezati o lingura generoasa peste bautura gata preparata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *