COFFEE THOUGHTS

Cafeaua ca oglină a personalităţiiÎn jurul cafelei au existat întotdeauna controverse şi scenarii mai mult sau mai puţin credibile referitoare la proprietăţile acestei băuturi şi la motivul pentru care este atât de consumată în întreaga lume.

Încă de la începuturile consumării sale, cafeaua a fost în mod complementar utilizată atât pentru proprietăţile sale asupra capacităţii noastre de concentrare cât şi pentru beneficiile sociale şi implicţiile culturale pe care le poate avea o ceşcă băută în timpul unei discuţii. Cafeaua este atât de versatilă în ziua de astăzi încât poate fi pe rând sau în acelaşi timp băutura pe care o savurăm sâmbătă dimineaţa în intimitatea camerei noastre, băutura pe care o bem zi de zi la birou alături de colegi sau ceaşca de bună-dispoziţie care ne reîncarcă băteriile atunci când ieşim cu prietenii în oraş.

Lăsând la o parte caracteristicile atât de des lăudate sau criticate ale cafelei, putem spune că în ziua de astăzi, cafeaua este la fel de diferită cum sunt şi oamenii care o consumă. Adevăraţii cafegii au metodele lor particulare de a alege şi pregăti cafeaua preferată, iar această băutură reflectă prin modul de preparare personalitatea celui care o prepară şi o consumă. Extrapolând unpic această “teorie”, putem afirma până la urmă că suntem tipul de cafea pe care îl bem.

Iată şi un filmuleţ realizat în anii ’50 într-o cafenea în vogă din Kensington, Londra. Noi credem că ilustrează perfect versatilitatea cafelei şi faptul că în jurul acestei “licori magice”se pot ţese idei, cafenele şi în general lucruri de succes!

COFFEE HOUSE

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!