BAZAR,  COFFEE FACTS

Cafeaua de Origine Partea a II-a. America de SudIn America de Sud se concentreaza cea mai mare productie de cafea din lume, in special datorita Braziliei, care este producatorul numarul unu, dar si Columbiei a carei cultura de cafea este extrem de cautata in America de Nord. Pe langa cei doi giganti, tot in America de Sud exista o seie de tari mai mici, producatoare de cafele de origine cu adevarat speciale, ce merita savurate.
Cafeaua din Bolivia este cu adevarat speciala datorita faptului ca plantatiile de aici se situeaza la altitudini foarte mari. Boabele de cafea boliviana au arome subtile fructate, iar in momentul prajirii pot varia ca si gust si aroma de la ciocolata la aluna sau caramel si chiar la miere. O alta particularitate a cafelei din Bolivia consta in faptul ca cele mai bune arome ies la iveala si pot fi savurate in momentul in care bautura incepe sa se raceasca.
Cafeaua de origine din Bolivia este de asemenea renumita pentru faptul ca este cultivata de catre fermieri indeperndeti si cea mai mare parte este certificata organic. Germania si Olanda sunt principarii achizitori europeni de cafea organica din Bolivia.

Brazilia este cel mai mare producator de cafea din lume, iar acest fapt este incontestabil. Aproape ca nu exista amestec de cafea cara sa nu contina macar in proportie de 10% cafea de origine din Brazilia, iar majoritatea cafelelor contin chiar si 90% cafea din Brazilia. Cafeaua Braziliana este asadar o cafea destul de comuna si de raspandita pe tot cuprinsul planetei, iar fiecare dintre noi am degustat cu siguranta macar o data acest soi de origine. Cafeaua de origine din Brazilia are particularitatea de a ficrescuta la altitudini foarte mici si pe soiuri in general nu foarte prielnice plantatiilor de cafea. In ciuda acestor impedimente de clima, tehnica ireprosabila a fermierilor brazilieni de decorticare si uscare a boabelor, trabsforma produsul finit intr-o bautura cu aciditate scazuta si un gust intens de ciocolata amaruie.
Cafeaua de origine din Columbia este egala in SUA cu ideea de cafea buna. Acest tip de cafea este marketat la nivel inalt in special in America de Nord, adevarul insa se afla undeva la mijloc. Cafeaua de Origine din Columbia pe care o puteti gasi inclusiv in hypermarketuri este in fapt un amestec inferior de soiuri Columbiene de Arabica si Robusta. In schimb cafeaua de origine columbiana gourmet este cu adevarat o experienta unica si reusita pentru un cunoscator intr-ale cafelei. Cafeaua columbiana de origine are un corp intens, este echilibrata dar totusi destul de acida lasand un gust intens si amarui dupa degustare.

Una dintre cafelele cele mai controversate din America de Sud este cafeaua peruviana, provenita de pe teritoriile ce au apartinut candva mareului imperiu Incas. Datorita suprafetelor foarte vaste pe care este cultivata, cafeaua de origine din Peru difera foarte mult ca si gust, corpozitate si aroma. Loturile cu adevarat impresionante de cafea peruiviana au un caracter rustic, sunt certificate organic, au boaba impresionant de mare si o aroma intensa de nuci si ciocolata dupa prajire. Cafeaua Origini Peru de la Douwe Egberts contine acest amestec de cafea de cea mai buna calitate din Peru care va va incanta cu siguranta simturile.
Ecuador este ultima tara din America de Sud care produce cafea inca din secolul al XIX-lea si o importa cu succes incepand cu secolul al XX-lea. Totusi cafeaua din Ecuador este inca departe de a putea fi numita specialitate sau cafea de origine in ciuda conditiilor climatice extrem de propice. Desi majoritatea cafelelor din Ecuador sunt certificate organic, tehnologiile inapoiate de procesare aseaza cafeaua de origine din Ecuador undeva in josul listei cafelelor de origine din America de Sud.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!