COFFEE FACTS,  NOUTATI

Cafeaua de specialitate din estul Africii inregistreaza o crestere uluitoare

In ultimii ani, estul Africii a inregistrat imbunatatiri notabile in ceea ce priveste calitatea si diversitatea geografica a cafelei de specialitate pe care o produce, potrivit unui studiu efectuat de asociatia non-profit TechnoServe.

Zona produce in prezent cu aproximativ 25% mai multa cafea de inalta calitate comparativ cu acum 10 ani, fapt care este atat in beneficiul micilor cultivatori de cafea, cat si in beneficiul companiilor care vand cafea de specialitate care cauta gusturi noi sau mai bune pentru clientii lor.

Acest lucru se datoreaza impactului avut de o initiativa implementata acum aproape 10 ani, numita Coffee Initiative, al carei rezultat a fost o crestere de aproximativ 8.000 tone de cafea de specialitate pe an, 340 de hale de procesare a cafelei imbunatatite sau complet noi (numite “wet mills”) si 25 de milioane de dolari investiti de marile corporatii de care se bucura peste 260.000 de fermieri din zona.

“La inceput, cafelele de specialitate din Africa de Est veneau doar din anumite regiuni. Dar odata cu incredibila crestere a sectorului de cafea de specialitate, acum sunt zeci de zone noi pentru cultivarea cafelei in estul Africii, care produc cafea de inalta calitate si atrag pentru prima data interesul marilor companii de cafea de specialitate.”, scrie raportul.

Rezultate reale

De la demararea Coffee Initiative, venitul mediu al fermelor de cafea a crescut cu 27%. Acest lucru a fost obtinut prin trainingul a aproape 140.000 de cultivatori de cafea din Ethiopia, Kenya, Rwanda si Tanzania.

Studiul mai arata ca, desi din Africa vin unele dintre cele mai bune cafele din lume, contribuie la doar 10% din productia globala de cafea. Cu toate acestea, sectorul de cafea african inca promite in ceea ce priveste dezvoltarea economica a tarii. In acelasi timp, piata internationala de cafea creste cu peste 140.000 tone pe an, valoare echivalenta cu toata productia anuala a Kenyei, Rwandei, Tanzaniei si Burundiului la un loc.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!