COFFEE FACTS,  NOUTATI

Cafeaua nu este esentiala pentru viata, cred elvetienii

Cafeaua “nu este esentiala” pentru supravieturirea rasei umane, sustine guvernul Elvetiei, care vrea sa renunte la proviziile de cafea pe care le detine in caz de calamitate, potrivit BBC.com. Cafeaua “nu este esentiala pentru viata”, asa ca nu ar trebui inclusa in rezervele alimentare pentru urgente.

Elvetia a inceput sa adune rezerve de provizii pentru cazuri de calamitate intre cele doua Razboaie Mondiale, rezerve care asigura continutiatea bunurilor de larg consum in cazul potentialelor razboaie, dezastre naturale sau epidemii.

Guvernul elvetian a anuntat ca doreste incheierea acestei practici pana la finalul anului 2022, desi numarul persoanelor care se opun creste constant.

In acest moment, tara are 15.300 tone deoparte, suficient cat sa ajunga timp de trei luni intregii sale populatii.

Cafeaua nu are aproape deloc calorii si nu contribuie, din punct de vedere fiziologic, la nutritie“, a declarat Oficiul Federal pentru Rezerve Economice Nationale (Federal Office for National Economic Supply).

Pana atunci, numarul nemultumitilor creste. Elvetienii sunt mari fani ai cafelei, consumand aproximativ 9kg de cafea per cap de locuitor pe an, potrivit International Coffee Organization.

Decizia finala oficiala va fi anuntata in luna noiembrie.

One Comment

  • marcela chiribau

    Eu cred ca elvetienii gresesc, parerea mea.
    Nu putem supravietui fara apa si …….cafea.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: