NOUTATI

Calendarul Lavazza 2022 | I can change the world

Calendarul Lavazza este deja o tradiție în lumea fotografiei și a cafelei, deopotrivă. Apare anual, începând din 1993, iar ediția din anul 2022 stă sub semnul sustenabilității.

Brandul Lavazza este atât un ambasador, cât și un protagonist al schimbării aduse prin cultură. Brand-ul integrează cultura sustenabilității în activitatea sa, nu doar prin calendar, cât și prin activitățile zilnice, o trezire la durabilitate socială și de mediu, principii centrale ale antreprenoriatului sustenabil, așa cum e menționat și în misiunea grupului Lavazza:  „Trezirea unei lumi mai bune în fiecare dimineață”.

Lavazza a lansat Calendarul 2022 în Florența, în cadrul The Renaissance Awards, gala de premiere a tinerilor lideri și a inițiativelor lor de sustenabilitate. Acesta cuprinde portretele a 6 ”artiviști”, sub îndrumarea artistică a multi-premiatului artist cinematografic Emmanuel Lubezki.

„Timpul pentru pauză și reflecție a trecut, e momentul să trecem la acțiune.”

Acesta e conceptul care a inspirat Calendarul Lavazza 2022.

Proiectul sub titlul ”I can change the world” (”Pot schimba lumea”) îndeamnă la acțiuni de schimbare pozitivă, acum, fără întârzieri, sub conducerea creativă a agenției Armando Testa. Calendarul Lavazza 2022 îndeamnă oamenii la acțiuni de impact prezentând poveștile a 6 activiști care, prin artă, încearcă să schimbe lumea zi de zi. Poveștile lor au fost imortalizate de unul dintre cei mai mari directori de imagine din istoria cinematografică: câștigătorul a trei premii Oscar consecutive, Emmanuel Lubezki.

”I can change the world” este mesajul pe care îl transmit cei 6 artiști-activiști, diferiți ca vârstă, cultură și locul nașterii, dar care au în comun povești puternice de viață și alegerea de a-și manifesta activismul prin artă.

Cine sunt cei 6 „artiviști” din Calendarul Lavazza 2022?

Exemplele de bune practice pentru noua umanitate vin chiar de la cei 6 artiviști care încearcă să schimbe lumea pe anumite direcții:

  • Saype, un pionier în domeniul artei sustenabile, un artist care creează fresce enorme, sustenabile din punct de vedere ecologic, direct pe sol, creații care surprind teme precum protejarea planetei și coeziunea socială;
  • Sonita Alizada, rapper afgan refugiat și o activistă vocală împotriva căsătoriilor forțate și a fenomenului de ”mirese copil”;
  • Shilpa Yarlagadda, creatoarea de bijuterii etice prin care promovează și sprijină femeile;
  • Cristina Mittermeier, fotograf și biolog care documentează distrugerea progresivă a oceanelor;
  • Shamell Bell, activistă care folosește street dance ca strategie alternativă de schimbare socială prin care să pună capăt rasismului, sexismului și homofobiei;
  • Ben Harper, muzician care vorbește despre inegalitățile sociale și atrage atenția asupra crizei provocate de schimbările climatice.

Calendarul Lavazza 2022, dedicat celor ce încearcă să facă lumea un loc mai bun

“Calendarul Lavazza 2022 este o nouă ocazie de a sărbători poveștile celor care, printr-un talent artistic excepțional, își dedică fiecare zi din viață pentru a încerca să facă lumea un loc mai bun, acei oameni care ne oferă perspectiva clară că împreună putem să contribuim la binele comun și la binele planetei. Prin acest proiect vrem să promovăm un mesaj că toți putem să ne schimbăm pe noi înșine, în același timp schimbând și lumea în care trăim.”

Francesca Lavazza, director al Consiliului Lavazza Group

Emmanuel Lubezki, cunoscut în lumea filmului sub numele de Chivo, primul director de imagine care a câștigat Oscarul la aceeași categorie de trei ori la rând, este celebru și pentru abilitatea sa extraordinară de a fi creativ cu lumină naturală: cei 6 protagoniști sunt imortalizați fiecare în 12 cadre făcute în 6 momente diferite ale zilei – zori, răsărit, zi, apus, crepuscul, noapte – rezultând șase povești de lumină spuse de Maestrul Luminii, bazate pe emisfera în care trăiesc.

Rezultatul general este o serie de portrete care sunt aproape feerice, și totuși adânc înrădăcinate în realitate. Toate fotografiile prezintă mediile naturale ale planetei, unele emblematice în discuția despre criza climatică, cum ar fi dispariția ghețarilor, dar întotdeauna legațe de personalitatea subiectului sau de domeniul de activitate, cum ar fi apa pentru biologul marin Cristina Mittermeier, sau piatra pentru puternica personalitate a dansatoarei stradale Shamell Bell.

Lavazza și Eco Age – un parteneriat valoros

„I can change the world” este și mesajul abordat de Eco Age [o agenție internațională pentru dezvoltarea de strategii de afaceri sustenabile] la The Renaissance Awards, prima gala globală dedicată tinerilor care sunt lideri în domeniul sustenabilității, cu care Lavazza Grup a colaborat pentru această ediție a anului 2022 a Calendarului Lavazza.

Lansarea oficială de presă a Calendarului Lavazza 2022, „I can change the world”, a avut loc pe 11 octombrie la Palazzo Vecchio din Florența, un eveniment unde a fost proiectată și o previzualizare a filmului The Renaissance Awards, pentru un public international.

Despre Lavazza

Înfiinţată în 1895 la Torino, compania Lavazza este deţinută de familia Lavazza de patru generaţii. Considerat unul dintre cei mai importanți prăjitori de cafea din lume, Grupul operează în prezent în peste 90 de ţări printr-o reţea vastă de subsidiare proprii şi distribuitori, având 70% dintre venituri generate de către piețe externe Italiei. Lavazza are aproximativ 4.000 de angajaţi și o cifră de afaceri de 2,2 miliarde EUR înregistrată în 2019.

Companiile care fac parte din Grupul Lavazza includ Carte Noire Franța și ESP (achiziționată în 2016 și respectiv în 2017), Merrild Danemarca (2015), Kicking Horse Coffee din America de Nord (2017), Nims din Italia (2017) și Blue Pod Coffee Co din Australia (2018). La finalul lui 2018, ulterior unei achiziții, divizia Lavazza Professional a fost creată, incluzând Office Coffee Sector (OCS) și sistemele de vending Flavia și Klix.

Calendarul Lavazza 2022 la Kfea.ro

Calendarul poate fi răsfoit și admirat în format print în showroom-urile Kfea.ro:

Showroom 11 iunie: Strada 11 Iunie, nr. 25, sector 4, program 08:00 – 18:00 în zilele lucrătoare și de la 10:00 la 14:00 – sâmbăta.

Showroom Plevnei: Calea Plevnei 232, program 8:00 – 18:00, de luni până vineri.

One Comment

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!