La kfea.ro continuam in fiecare zi sa invatam noi lucruri despre cafea si arta prepararii acesteia. Cu ajutorul aceluiasi clasic si extrem de bun Lelit PL042EM insotit de data aceasta de cafeaua proaspat prajita Columbia Supremo, am mai facut un pas catre perfectiune. Am preparat un espresso intrunind toate conditiile sugerate de catre profesionistii in prepararea acestei bauturi. Am folosit o masina de cafea performanta, rasnita cu reglaj micrometric al gradului de macinare, cafea proaspat prajita si proaspat macinata, apa filtrata, tamper din inox pentru presarea optima a cafelei, sita nepresurizata pentru doua cafele in care am macinat 19 grame de cafea si ceasca de espresso preincalzita.
Rezultatul a fost unul uimitor, si chinul reglarii gradului de macinare al cafelei la rasnita noastra stepless a fost rasplatit cu un espresso excelent, care a curs in ceasca in nici mai mult nici mai putin decat 28 de secunde. Cafeaua proaspat prajita chiar are alt gust in ceasca si credem ca merita sa o incercati chiar si numai pentru faptul ca, spre deosebire de restul cafelelor poate la fel de bune prajite si ambalate industrial, are o poveste mai personala si un gust mai putin comercial.
Stam de vorba la Kfea?