COFFEE FACTS

Ce sunt supapele din pungile de cafea și la ce folosesc ele?

V-ați cumpărat vreodată o pungă de cafea de specialitate și v-ați întrebat ce rol are acea mică valvă din pungă? Ei bine, nu vă faceți griji, sunteți în locul potrivit. Povestim astăzi despre ele și rolul acestora în păstrarea cafelei proaspăt prăjite.

Care este rolul valvelor din pungile de cafea?

Atunci când mergi în supermarket sau comanzi online cafea bună, mai ales proaspăt prăjită, poți găsi astfel de pungi de cafea cu supapă și te poți bucura de aroma cafelei fără să fii nevoit să deschizi tot ambalajul. Apropii nasul, strângi puțin și astfel știi ce aromă te va atrage mai tare.

Dar, în timp ce această experiență de a „mirosi” înainte de cumpărare este valoroasă pentru companiile de cafea, nu este rolul în sine al supapei. Există un motiv mult mai pragmatic pentru acea mică gaură din partea de sus a pungii de cafea.

Cum funcționează aceste supape?

Cafeaua (în special cafeaua de specialitate proaspăt prăjită) are, ca aproape orice aliment, un termen de valabilitate. Eat by Date susține că, de exemplu, cafeaua boabe are un termen de 6-9 luni în depozit, dar dacă vorbești cu orice prăjitor de cafea independent, probabil vei primi un interval de timp mult mai scurt. Cu cât trece mai mult timp, cu atât mai rău.

Valva sau supapa permite ca aerul să iasă din pungă, dar blochează intrarea acestuia în interior. Supapa ajută la eliberarea moleculelor de aer din pungă pentru a ajuta la menținerea prospețimii cafelei o perioadă cât mai îndelungată.

Când boabele de cafea verde sunt prăjite, ele încep procesul de eliberare a dioxidului de carbon. Cu cât data prăjirii este mai recentă, cu atât se eliberează mai mult dioxid de carbon din boabele de cafea. Sigilarea cafelei proaspăt prăjite în interiorul unei pungi neaerisite ar duce la extinderea pungii și, în cele din urmă, punga s-ar rupe.

Ce se întâmplă în interiorul pungii de cafea, mai exact?

Când expuneți boabele de cafea verde la căldură, adică în timpul procesului de prăjire, aminoacizii și zahărul din boabe se combină și încep să „reacționeze”. Acest proces de reacție este ceea ce alcătuiește gama de arome, gusturi și culori prin care se caracterizează boabele prăjite.

Acest proces este cunoscut sub numele de „oxidare” și, în esență, cu cât boabele de cafea intră în contact cu oxigenul mai mult timp, cu atât cafeaua este mai puțin proaspătă. Acesta este motivul pentru care pungile de cafea vin adesea în pungi resigilabile cu fermoar și de aceea supapa de pe pungi nu lasă oxigenul să intre, ci doar permite să iasă dioxidul de carbon.

Astfel de ambalaje cu supape cresc atât controlul calității, cât și flexibilitatea. Boabele de cafea sunt prăjite și ambalate imediat, fără ca boabele să fie afectate de oxidare și fără să vă faceți griji că pungile s-ar putea sparge pe raftul supermarketului sau în depozit.

Comandă acum cafea proaspăt prăjită Etolia
error: Content is protected !!