APARATE DE CAFEA

Cum să prepari cafeaua cu ajutorul cafetierei Chemex

Cafetiera Chemex este o cafetieră manuală din sticlă, inventată de Peter Schlumbohm în 1941, fabricată de Chemex Corporation din Chicopee, Massachusetts.

Cum a început, de fapt, povestea Chemex?

Povestea acestui brand a început în 1941, când cafetiera CHEMEX® a fost inventată de Dr. Peter Schlumbohm pentru a prepara ceașca de cafea PERFECTĂ. De atunci, CHEMEX s-a extins pe generații și pe glob ca o icoană a designului american.

Fabrica CHEMEX® este situată în Massachusetts, acolo unde, păstrând tradiția, se inspectează, finisează și se leagă manual fiecare cafetieră.

Condusă de un frate și o soră care au crescut în fabrică, CHEMEX® Corporation este formată dintr-o echipă de oameni pasionați de fabricarea unor echipamente superioare de brewing și oferirea lor comunității globale de consumatori de cafea.

În 1958, designerii de la Institutul de Tehnologie din Illinois spuneau că această cafetieră Chemex este „unul dintre cele mai bine concepute produse ale timpurilor moderne” și este inclusă în colecția Muzeului de Artă Modernă din New York City.

Cafetiera Chemex constă dintr-un balon de sticlă în formă de clepsidră, cu un gât conic în formă de pâlnie și filtre brevetate, realizate din hârtie lipită, care sunt mai groase decât filtrele de hârtie standard utilizate pentru o cafetieră cu picurare.

Hârtia mai groasă a filtrelor Chemex elimină majoritatea uleiurilor de cafea și face o cafea mult mai „curată” decât cafeaua preparată în alte sisteme de preparare a cafelei. Cana „mai curată” extrage cofeina și aromă în timp ce elimină notele amare.

Prepararea cafelei cu ajutorul cafetierei Chemex

  • Cafeaua este preparată prin plierea mai întâi a filtrului de hârtie și așezarea acestuia în gâtul cafetierei cu partea pliată imprimată cu numărul 3, unde se află gura de turnare.
  • Filtrul Chemex trebuie clătit cu apă fierbinte pentru a elimina orice gust de hârtie.
  • După aruncarea apei, cafeaua măcinată se adaugă în filtrul de hârtie clătit.
  • Pentru a obține cea mai bună aromă, măcinarea va fi una grosieră, iar cafeaua folosită va semăna cu sarea kosher.
  • Apa fierbinte (93-96 °C/195-205 °F) este apoi turnată prin cafea și filtru, iar cafeaua preparată se scurge în brewer.
  • Există o gură de scurgere situată în jumătatea superioară a cafetierei. Acest lucru asigură fluxul de aer în timpul preparării și permite turnarea cu ușurință a cafelei după preparare.

Dacă sunteți în căutare de o astfel de cafetieră, o puteți comanda de pe Kfea.ro.

Chemex CM-6A cafetiera 6 cafele

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!