BAZAR

Cum să prepari cold brew chiar la tine acasă?

Ești pasionat de băuturile reci pe bază de cafea? Sau, pur și simplu, îți dorești să te răcorești în zilele fierbinți de vară, dar să te energizezi în același timp? Avem noi o propunere pentru tine: cold brew.

În funcție de preferințe, poți opta pentru cold brew, cold brew tonic sau nitro coffee, toate având la bază cafeaua preparată la rece.

În primul rând, de ce cold brew?

Din cel puțin 5 motive:

  • are un gust neted, dulceag, este mai puțin acid și are un efect puternic revigorant;
  • este ușor de făcut;
  • este mai ieftin dacă ți-l prepari singur acasă;
  • îl ai gata preparat în diminețile în care ești foarte ocupat (sau nu ai chef) :));
  • poate fi încălzit (în cazul în care îți dorești să savurezi o băutură caldă).

Cum să prepari cold brew chiar la tine acasă?

În primul rând, cafeaua trebuie măcinată mare, grosier, ca pentru French Press (despre care v-am vorbit în acest articol). Acest lucru face ca esența cafelei să fie extrasă într-o perioadă mai lungă, evitând astfel ca gusturile amare, neplăcute din cafea să ajungă în licoarea noastră.

Cafeaua preparată la rece este perfectă pentru băuturile cu gheață, fiind echilibrată, chiar dulce la gust. Da, cold brew va conține cofeină. 😀

Pentru cold brew, vei avea nevoie de:

  • cafea boabe proaspăt prăjită
    Propunerea noastră: Etolia cafea boabe
  • o râșniță de cafea
  • recipient

Mod de preparare:

Torni 400 ml apă (la temperatura camerei) peste 50 g cafea măcinată. Este recomandat să nu folosești apă direct de la robinet. Cafeaua ta va avea un gust mai bun dacă o prepari cu apă filtrată sau îmbuteliată.

Lași la infuzat timp de 12 ore, în frigider. Cu cât stă mai mult, cu atât cafeaua este mai „tare” și capătă un gust puțin mai amar.

După cele 12 (sau 24) de ore, strecoară lichidul printr-un filtru de hârtie (sau o sită fină), separând astfel cafeaua infuzată de zaț.

Amestecă puțin, toarnă în ceașcă și bucură-te de rezultat!

Cafetiere cold brew

Iwaki Water Drip server cafea pentru cold brew 440ml

Iwaki Water Drip server cafea pentru cold brew este realizat din sticlă, cu volum de 440 ml. Are un design elegant și se poate folosi atât pentru cold brew, cât și pentru hot brew.

Filtrul este o sită de metal, reutilizabil, pentru a reduce aruncarea filtrelor de hârtie. Cafeaua și apa nu intră în contact de la început, apa ajunge la cafea cu fiecare picătură de apă care curge peste cafea. Acest proces asemănător cu cel de la filtrul casnic de cafea oferă control asupra tăriei cafelei preparate.

Hario Mizudashi Cafetiera Cold Brew rosu 1L

Hario Mizudashi Cafetiera Cold Brew este soluția perfectă pentru a putea pregăti cu ușurință o cafea rece cold brew.

Puteți face cafea cu gheață doar cu apă și cafea. Se toarnă cantități mici de apă pentru a uda cafeaua măcinată în timp ce picurați cu o mișcare circulară.

Odată umplut, puneți capacul și agitați ușor sticla pentru a începe extracția. Se pune la frigider aproximativ 8 ore înainte de servire.

Fie că alegi să îl savurezi simplu, tonic sau cu lapte, un cold brew este binevenit oricând, cu atât mai mult în zilele fierbinți de vară (fie ea și prelungită, până spre sfârșitul lunii septembrie). 😀

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!