Intr-o zi frumoasa si mai putin aglomerata la kfea.ro, am reusit sa gasim cateva minute in care sa fotografiem pentru cafegii pasii ce trebuie parcursi ca sa obtina in ceasca de cafea cea mai buna bautura. Noi am avut nevoie de un espressor, cafea, un tamper, doua maini, o ceasca pentru espresso, apa, curent electric…si voie buna…Iata ce a iesit:
Lelit PL41EM, espressor cu boiler din alama, manometru pentru indicarea presiunii in momentul erogarii. Timp necesar incalzirii aparatului 3 minute.
Ce ne mai trebuie in afara de un aparat bun? Cafea macinata special pentru espresso. Noi am ales de data aceasta varianta deja macinata de la Douwe Egberts, o cafea 100% Arabica, macinata si prajita dupa regula de aur a prepararii espresso-ului italian.
Apoi, daca dorim ca erogarea cafelei sa se faca la parametri optimi si in 25 de secunde, iar crema sa fie cu adevarat densa, trebuie sa presam cafeaua in portafiltru cu simt de raspundere si cu un tamper de inox care sa preseze uniform cafeaua pe suprafata sitei. Noi am avut unul de la Ascaso, cu diamteru de 57 mm la fel ca si portafiltrul aparatului.
Atunci cand cantitatea de cafea din sita este optima (7-8g pentru sita de un espresso si 14-16g pentru cea de doppio) portafiltrul se va fixa perfect in aparat.
Butonul de comanda este pornit, suntem pe cale sa incepem erogarea unui espresso perfect…
Pe masura ce cafeaua incepe sa curga in ceasca, presiunea in pompa se ridica. Optim pentru a prepara un espresso ca la carte este sa ajungeti undeva intre 10 si 12 bari. Noi am reusit!
Aproape gata…
Nu uitati niciodata ca pe langa un aparat bun o cafea de calitate si un tamper solid aveti nevoie ca sa preparati espresso-ul perfect de indemanare, buna-dispozitie si..un pic de noroc!
Stam de vorba la Kfea?