Cum se prepara cafeaua la Moka Pot

Renumitul recipient multifatetat din aluminiu denumit Moka este o modalitate simpla si ingenioasa de a prepara cafeaua, folosit cu precadere in Italia, unde se regaseste aproape in fiecare casa.

Acesta functioneaza pe baza puterii aburului care  ridica apa si o trece prin cafeaua macinata, rezultand intr-o cafea vibranta si cu aroma intensa depozitata in partea de sus.

Exista mai multe tipuri de Moka, cu design diferit si forme diferite, insa principiul care sta la baza functionarii lui este acelasi.

Elementele care il compun sunt baza (de obicei octogonala, la unele modele rotunda) in care se pune apa, un filtru sub forma de tub sau sita (in care se pune cafeaua macinata) si partea de sus, unde se compune bautura finala.

De ce ai nevoie pentru o cafea la Moka pot?

Apa si cafeaua sunt de baza: este nevoie de o cantitate de in jur de 50 ml de apa care sa se aduca la temperatura de 110 grade Celsius la fierbere, iar in ceea ce priveste cafeaua, sunt necesare 5 – 7 grame de cafea prajita de la mediu spre tare si macinata mediu spre fina.


 

Pasii prepararii cafelei la Moka

1. Se desface aparatul astfel incat sa se poata turna apa rece direct in vasul de jos. Apa ar trebui sa ajunga pana la nivelul valvei.

2. Se pune apoi la locul lui filtrul (sub forma de tub sau sub forma de sita) pe care il are in dotare aparatul tau Moka.

3. Se pun cele cateva lingurite de cafea macinata in filtrul mentionat si se bate un pic de masa pentru a asigura distribuirea uniforma a cafelei in filtru.

4. Se insurubeaza acum si partea de deasupra a aparatului si se pune Moka-ul pe aragaz la foc mic.

5. Inainte ca toata cafeaua sa urce in recipientul de sus, Moka-ul se indeparteaza de pe sursa de caldura.

6. Se amesteca crema din bautura fierbinte cu o lingurita in Moka, inainte de a turna cafeaua in cesti, ridicand usor capacul.

7. Se acopera din nou cu capacul din dotare si se toarna in cesti.

Bautura rezultata este foarte aromata si are o consistenta medie.

Gasiti Moka Pots in Coffee Shop-ul Kfea.ro aici

sursa: bakeanything.com

sursa: bakeanything.com

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *