Cu siguranță ai auzit de el, chiar dacă nu l-ai încercat până acum niciodată. Affogato este cel mai simplu și, în același timp, cel mai rafinat desert pe bază de cafea espresso și înghețată. Este o invenție tipic italienească, bineînțeles, și merită încercat măcar o dată.
De ce avem nevoie pentru a pregăti un Affogato delicios
Pentru a prepara un Affogato ca în Italia, absolut toate ingredientele și accesoriile de cafea utilizate trebuie să fie de cea mai bună calitate.
- un pahar transparent de dimensiunea unei cești de espresso;
- înghețată de vanilie;
- ciocolată și/sau amaretto;
- un shot de espresso ristretto, foarte scurt și foarte cremos.
Mod de preparare Affogato
În paharul transparent, așezi mai întâi cupa de înghețată și apoi shot-ul de espresso, fără să amesteci. Ornezi cu topping de ciocolată, caramel sau amaretto și îl savurezi într-o zi toridă de vară.
Stam de vorba la Kfea?