Affogato – desert de vara cu cafea

Cu siguranta ati auzit de el, chiar daca nu l-ati incercat pana acum niciodata! Affogato este cel mai simplu si in acelasi timp cel mai rafinat desert pe baza de cafea expresso si inghetata. Este o inventie tipic italieneasca, bineinteles, si ca orice lucru care vine din Italia si este de mancare, merita incercat macar o data.
Cum preparam un Affogato?
Pentru a prepara un Affogato asa cum se serveste si in Italia, adica perfect, absolut toate ingredientele si accesoriile cafea utilizate trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Affogato se prepara in pahare transparente de dimensiunea unei cesti de expresso, iar la prepararea sa avem nevoie de inghetata de vanilie, ciocolata sau amaretto si un shot de expresso ristretto, foarte scurt si foarte cremos.

Ingrediente simple, dupa cum se vede…si modul de preparare la fel de simplu: in paharul transparent de espresso, asezati mai intai cupa de inghetata si apoi shot-ul de espresso, nu amestecati, ornati cu topping de ciocolata sau caramel si savurati pe malul marii intr-o zi torida de vara! Pana la urma, micile placeri ale vietii sunt constituite tocmai din aceste lucruri simple, dar extrem de savuroase, precum Affogato!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *