APARATE DE CAFEA,  BAZAR,  COFFEE FACTS,  COFFEE THOUGHTS

De ce nu este recomandat să folosești oțet pentru curățarea espressorului

Espressorul a devenit, în ultimii ani, un aparat din ce în ce mai întâlnit în casele românilor. Există o ofertă generoasă de aparate de cafea pe piață, din care poți alege în funcție de preferințele proprii.

Despre întreținerea aparatelor de cafea

După ce utilizezi intens espressorul, după o anumită perioadă, acesta are nevoie de decalcifiere și curățare. În cultura populară se spune că oțetul este bun pentru curățarea inoxului, a interiorului mașinii de spălat sau chiar a espressoarelor. Internetul abundă în astfel de „ponturi” pentru decalcifierea aparatelor de cafea.

În schimb, părerea specialiștilor este contrarie.

”Decalcifierea espressorului cu oțet pare a fi, la început, o idee bună. Pentru că avem cu toții în casă o sticlă cu oțet, ai putea trăi cu impresia că faci economii dacă nu dai bani pe produse de curățare scumpe. Cu toate acestea, decalcifierea cu oțet nu merită efortul. Oțetul este acid și afectează funcționarea espressorului. Iar un espressor nou va fi întotdeauna mai scump decât produsele de curățare. În loc să folosești oțet pentru a-ți decalcifia espressorul, este de preferat să utilizezi substanțele speciale pentru decalcifiere, testate corespunzător, sau tablete de curățare.”

Specialist Bosch, producător espressoare

Din oferta Kfea.ro, fac parte numeroase produse de întreținere, precum pastile de curățare, decalcifianți sau filtre de apă.

De asemenea, dacă aveți nevoie de ajutor pentru curățarea espressorului, îți recomandăm să apelezi la un service aparate cafea.

error: Content is protected !!