latte heart coffee

De Dragobete: Cum faci o inimioara in Latte Art (video)

Inimioara din ceasca ta de cappuccino este extrem de usor de realizat, chiar si de catre cineva care nu are cunostinte in domeniul barista. Pentru a reusi, ai nevoie in mod special de crema de lapte.

Acest lucru inseamna ca fie trebuie sa folosesti un espressor, fie un aparat de frotat lapte (un cappuccinator).

La espressor faci espresso-ul separat si laptele in cana metalica (lattiera), folosindu-te de panarello din dotarea aparatului. Daca nu te descurci, laptele pote fi facut si intr-un cappuccinator.

Pasul final este acelasi: inimioara se realizeaza fix in momentul turnarii cremei de lapte peste espresso.

Cum se face crema de lapte

IMG_2561In cazul in care mai este nececesar, reluam povestea despre cum se face crema de lapte la esspresor. Se incepe prin a pozitiona panarello-ul cat mai aproape de baza lattierei si, treptat, se ridica spre suprafata lichidului, ramanand insa scufundat la 1 cm adancime.

Cand laptele ajunge la 27 grade Celsius, panarello-ul se aduce pe marginea lattierei si se adanceste in lapte, miscand cana in sens invers al acelor de ceasornic, pana cand lichidul ajunge la 65 – 70 grade Celsius.

Apoi se opreste aburul, se scoate panarello-ul din cana si se sterge cu o laveta umeda.

Lasa laptele deoparte cateva secunde, pentru a ajunge la o textura mai cremoasa. Roteste cana pentru a amesteca lichidul din ea, iar daca exista bule prea mari, loveste cana de masa de cateva ori si continua sa amesteci laptele pentru inca 30 de secunde.

Magia Latte Art-ului: Capitolul “inimioara”

Urmeaza partea in care ajungi la decoratul cafelei cu o inimioara de toata frumusetea. In timp ce torni laptele, incearca sa il torni in cercuri concentrice.

Cand ajungi la partea mai densa a lichidului, misca mana usor, insistand insa in centrul canii. Detalii in videoclipul de mai jos.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *