Inimioara din ceasca ta de cappuccino este extrem de usor de realizat, chiar si de catre cineva care nu are cunostinte in domeniul barista. Pentru a reusi, ai nevoie in mod special de crema de lapte.
Acest lucru inseamna ca fie trebuie sa folosesti un espressor, fie un aparat de frotat lapte (un cappuccinator).
La espressor faci espresso-ul separat si laptele in cana metalica (lattiera), folosindu-te de panarello din dotarea aparatului. Daca nu te descurci, laptele pote fi facut si intr-un cappuccinator.
Pasul final este acelasi: inimioara se realizeaza fix in momentul turnarii cremei de lapte peste espresso.
Cum se face crema de lapte
In cazul in care mai este nececesar, reluam povestea despre cum se face crema de lapte la esspresor. Se incepe prin a pozitiona panarello-ul cat mai aproape de baza lattierei si, treptat, se ridica spre suprafata lichidului, ramanand insa scufundat la 1 cm adancime.
Cand laptele ajunge la 27 grade Celsius, panarello-ul se aduce pe marginea lattierei si se adanceste in lapte, miscand cana in sens invers al acelor de ceasornic, pana cand lichidul ajunge la 65 – 70 grade Celsius.
Apoi se opreste aburul, se scoate panarello-ul din cana si se sterge cu o laveta umeda.
Lasa laptele deoparte cateva secunde, pentru a ajunge la o textura mai cremoasa. Roteste cana pentru a amesteca lichidul din ea, iar daca exista bule prea mari, loveste cana de masa de cateva ori si continua sa amesteci laptele pentru inca 30 de secunde.
Magia Latte Art-ului: Capitolul “inimioara”
Urmeaza partea in care ajungi la decoratul cafelei cu o inimioara de toata frumusetea. In timp ce torni laptele, incearca sa il torni in cercuri concentrice.
Cand ajungi la partea mai densa a lichidului, misca mana usor, insistand insa in centrul canii. Detalii in videoclipul de mai jos.
Stam de vorba la Kfea?