Ena Micro9 One Touch – o bijuterie de aparat pentru acasa

Ena Micro9 One Touch este cel mai compact aparat ce prepara atat espresso cat si cappuccino sau latte machiatto la o simpla apasare de buton. Mai mic cu 11% decat celelalte aparate din gama ENA, MICRO 9 One Touch este aparatul ideal pentru acasa putand fi usor asezat chiar si in cele mai inguste spatii, fiind usor de operat si de intretinut.  Poate prepara espresso, latte machiatto, cappuccino, caffe creme si apa fierbinte pentru ceai, dispune de functie de pastrare a prospetimii boabelor de cafea si este de asemenea incadrat in Clasa A de eficienta energetica, fiind un aparat extrem de prietenos cu mediul inconjurator.

Iata care sunt functiile particulare ce il recomanda pe ENA Micro9 tuturor iubitorilor de espresso care doresc sa preparea in mod automat aceasta bautura:

  • Trecere automata de la functia lapte cald la functia spuma de lapte.
  • Inchidere si deschidere programabile
  • Temperatura apei din boiler programabila in 2 trepte.
  • Cantitate de apa intr-o cafea programabila
  • Taria cafelei programabila in doua trepte
  • Ecran cu text plus inel rotativ de comanda
  • Prepararea printr-o simpla apasare de buton a unui cappuccino, a unui latte machiatto sau a unei caffe creme.

La final va dam cateva sfaturi pentru a beneficia la maxim de functiile lui Ena 9Micro. In primul rand respectati solicitarile pe care aparatul le face in mod automat pentru decalcifiere, curatarea grupului de cafea si curatarea sistemului de lapte. In al doilea rand, cititi cu atentie instructiunile din manual inainte de a incepe sa utilizati aparatul. Veti descoperi cu stupoare ca poate face o multime de lucruri, de la setarea in trepte a aromei si tariei cafelei, la curatarea automata a grupului de cafea si a duzei de spumare.  Apoi, selectati cu grija cafeaua pe care o utilizati in aparat. Pentru un aparat din gama premium asa cum este Ena 9Micro recomandam o cafea de origine din India de la Douwe Egberts care sa puna in evidenta posibilitatea aparatului de a seta aroma cafelei si temperatura de erogare in boiler. Recipientul in care curge cafeaua este la fel de important. Cestile din portelan sau paharele de espresso din sticla cu fund dublu de la Jura pastreaza proprietatile espresso-ului o data ce acesta ajunge in ceasca si aici vorbim in special despre temperatura, aroma initiala si crema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *