APARATE DE CAFEA,  NOUTATI

Espressoarele Lelit ofera consumatorilor romani posibilitatea prepararii unui espresso perfect in propria casa sau la birou


Incepand cu luna martie, brandul Lelit a sosit oficial si pe piata de aparate de cafea din Romania. Kfea.ro este primul magazin de cafea din Romania care ofera utilizatorilor finali produsele Lelit. Pentru a ne convinge si a va convinge de calitatea espressoarelor Lelit, am stat de vorba cu Cristina Uzzi, Director Vanzari Externe, Gemme Italian Producers srl, firma creatoare a brandului Lelit.


De ce ar trebui un iubitor de espresso sa achizitioneze un aparat Lelit? Ce diferentiaza aparatele Lelit fata de alte aparate espresso?
Aparatele noastre sunt 100% fabricate in Italia utilizand componente profesionale/ industrializate. Un iubitor al espressoului va alege un produs LELIT daca vrea sa fie 100% sigur de faptul ca va putea prepara singur un espresso perfect asa cum gaseste si in barurile din Italia.
Care sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le stim inainte de a incerca sa preparam un espresso perfect la un aparat Lelit?
Trebuie sa respectati regula celor 5M, cunoscuta de fiecare barista:
a) utilizarea unui amestec de cafea special pentru espresso (MISCELA);
b)reglarea corecta a gradului de macinare, care este de obicei diferita de la un tip de cafea la altul (MACINATURA);
c) presarea corecta a cafelei in portafiltru, asadar mana celui care prepara este esentiala (MANO);
d) cunoasterea foarte buna a espressorului: acesta trebuie testat inainte de a ajunge sa puteti prepara la el espresso-ul perfect (MACCHINA);
e) intretinerea espressorului (MANUTANZIONE).
Puteti sa ne spuneti cate ceva despre brand-ul Lelit, despre traditia Lelit in producerea si comercializarea espressoarelor clasice?
Lelit este un brand creat de Gemme Italian Producers srl, o companie italiana care produce de mai bine de 25 de ani espressoare din inox pentru propriul brand dar si pentru alte branduri italienesti cunoscute la nivel international. Compania isi are sediul in Nordul Italiei in provincia Brescia. Lelit inseamna calitate, respect pentru toate normele si standardele Europene si ciclu de productie realizat in intregime in Italia.

Exista un amestec de cafea care merge perfect cu espressaorele Lelit?
Miscela trebuie aleasa de consumatorul final deaorece fiecare are gusturi diferite si prefera un sortiment de cafea sau altul in functie de gust. Pentru a obtine espresso-ul perfect este ideal sa macinam boabele de cafea exact inainte de prepararea bauturii.
Ce produse complementare este necesar sa achizitionam impreuna cu espressoarele Lelit pentru a reusi sa preparam espresso ca faimosii barista?
O cafea boabe de calitate, tamper pentru presarea optima si o latiera din inox pentru spumarea perfecta a laptelui…cam atat!

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!