APARATE DE CAFEA

Gaggia – arta espresso-ului la tine acasa

Ca orice poveste care se respecta, si povestea espresso-ului incepe cu a fost o data ca niciodata. A fost, asadar, o data ca niciodata un inginer italian care pe 5 Septembrie 1938 patenteaza cu numarul 365726 noua sa inventie: masina moderna de preparat cafea. In 1948, masina de facut cafea, numita generic caffe crema, incepe sa fie produsa in masa si este raspandita incet, incet in barurile si cafenelele din Italia, Anglia dar si in SUA, devenind un icon al anilor ’50. La dolce vita incepe cu o ceasca de espresso preparat la aparatele Gaggia si savurat in faimosul bar Motta din Milano sau in cafenelele de pe Via Veneto din Roma.

Masinile de espresso sunt reinnoite de-a lungul timpului si la un moment dat, in anii ’70 apare primul aparat espresso pentru acasa. De atunci Gaggia a excelat in producerea espressoarelor clasice menite sa ajute la prepararea in propria casa a unui espresso la fel de bun ca acela savurat in cafenea.
Linia moderna de espressoare clasice Gaggia
Astazi, linia de espressoare clasice pentru acasa de la Gaggia este cea mai cunoscuta si cea mai utilizata de catre consumatorii casnici de cafea. Linia pentru acasa de espressoare Gaggia contine modelele Viva, Evolution Espresso, Espresso Pure, Espresso Color, Espresso Dose, Classic, Baby, Baby Dose, Baby Class si Baby Twin. Primele modele enumerate pleaca cu functii de baza precum sita pentru cafea macinata si poduri sau steamer rotativ. Espresso si Baby Dose si Baby Twin au de asemenea sistem de dozare automata a cafelei, iar modelele Classic, Baby, Baby Dose, Baby Class si Baby Twin au si functie Solenoid Valve ce previne picurarea apei dupa prepararea cafelei.
Baby Twin – cel mai complet espressor clasic
Gaggia Baby Twin este varful gamei de espressoare clasice de la Gaggia: un aparat semiautomat ce va va transforma in adevarati barista ai casei o data ce veti invata sa va bucurati de toate functiile sale. Acest model prepara espresso sau cafea lunga cu ajutorul cafelei macinate sau podurilor ESE, are steamer rotativ, sistem de preparare rapida a spumei pentru cappuccino, sistem de preincalzire a cestilor de cafea, sistem de dozare electronic a cafelei, sistem anti-picurare si functie de control electronic Touch Ring.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!