Deoarece apa din țara noastră este foarte dură, depunerile de calcar pot crea probleme serioase. De aceea, este bine să folosim produse profesionale de întreținere.
Dacă aparatul tău are deja o funcție electronică ce solicită automat decalcifierea aparatului, nu îți rămâne decât să achiziționezi decalcifiantul potrivit și să pornești programul de decalcifiere. Însă, dacă aparatul nu are o astfel de funcție, decalcifierea se va face manual, aproximativ o dată la 3-4 luni, în funcție de proprietățile apei pe care o folosești.
Nu folosi pentru decalcifiere soluții cu proveniență incertă și/sau oțet. Dacă la calcar știm ce substanțe s-au depus (formula chimică este CaCO3), în cazul oțetului, de exemplu, problema se agravează. Oțetul este preparat din diverse produse naturale (mere, struguri etc.) și conține impurități pe care nu le putem identifica cum trebuie. Acestea se depun pe sistemul de apă al aparatului de cafea, putând fi curățate numai manual. În acest caz, este recomandat ca aparatul să intre în service.
Când cafeaua curge mai greu în ceașcă este nevoie de decalcifiere, acesta fiind unul dintre primele „simptome” care apar. Totodată, se poate întâmpla să curgă apa din carcasa aparatului, semn că garniturile s-au deteriorat sau boilerul s-a spart.
Nu uita! Chiar dacă nu folosești aparatul des, depunerile de calcar tot există. Este indicat să folosești apa de la robinet (filtrată), deoarece apa fierbe la temperaturi foarte ridicate și impuritățile sunt în acest fel îndepărtate. Nu folosi apa din fântâni sau alte surse neverificate. Aceasta poate cauza daune aparatului de cafea.
Pe kfea.ro găsești produse pentru întreținere și decalcifiere la prețuri prietenoase cu buzunarul tău!
În plus, dacă ai deja probleme cu espressorul din cauza calcarului, poți apela cu încredere la un service profesionist. Îți recomandăm Service Aparate Cafea.
Dacă îți dorești să rămâi cu toate ofertele Kfea.ro, te invităm să ne urmărești pe celelalte platforme:
Stam de vorba la Kfea?