Importanta decalcifierii aparatului de cafea

Pentru a asigura conditiile optime de functionare a aparatului dumneavoastra de cafea, si pentru ca  gustul cafelei  sa ramana la fel de bun si aromat, este absolut  necesara decalcifierea periodica a aparatului.

Deoarece apa din tara noastra este o apa foarte ”dura”, depunerile de calcar pot fi cu adevarat “fatale”. De aceea este bine sa folosim produsele profesionale de intretinere.

Daca aparatul dumneavoastra are deja  o functie electronica ce va solicita automat decalcifierea aparatului, nu va ramane decat sa achizitionati decalcifiantul potrivit si sa porniti programul de decalcifiere. Insa, daca aparatul dumneavoastra nu are o astfel de functie electronica, decalcifierea se va face manual, aproximativ o data la 3-4 luni, in functie de ce calitate are apa pe care o folositi. Nu folositi pentru decalcifiere solutii cu provenienta incerta si/sau otet. Daca la calcar stim ce substante s-au depus (formula chimica este CaCO3), in cazul otetului de exemplu problema se agraveaza. Otetul este preparat din diverse produse naturale (mere, struguri, etc), continand impuritati pe care nu le putem identifica cum trebuie. Acestea se depun pe sistemul de apa al aparatului de cafea, putand fi curatate numai manual. (aparatul intra in service)

Cand cafeaua curge mai greu in ceasca este nevoie de decalcifiere, acesta fiind unul dintre primele “simptome” care apar. Totodata se poate intampla sa curga apa din carcasa aparatului, semn ca garniturile s-au deteriorat sau boilerul s-a spart.

Nu uitati! Chiar daca nu folositi aparatul des, depunerile de calcar tot exista. Este indicat sa folositi apa de la robinet (filtrata daca se poate), deoarece apa fierbe la temperaturi foarte ridicate si impuritatile sunt in acest fel incinerate. Daca insa doriti sa folositi apa plata din comert va recomandam Bucovina (evitati Zizin si celelalte ape cu continut ridicat de minerale). Nu folositi apa din fantani sau alte surse neverificate; Aceasta poate cauza daune aparatului de cafea.

Produsele pentru decalcifiere  comercializate de Echipa kfea.ro va stau la dispozitie. Preturile decalcifiantelor incep de la 5.5 lei; ale reparatiilor pentru probleme cauzate de calcar de la 50 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *