Invatam sa cappuccinam

Cum ar fi daca o rasnita manuala si-ar uni fortele cu un espressor semi-automat si foarte sofisticat pentru a prepara un cappuccino cu adevarat special? Noi am incercat sa raspundem la aceasta intrebare preparand un cappuccino cu ajutorul lui Hario Skerton, o rasnita manuala ce are cutite conice din ceramica si trepte de reglare a macinarii cafelei si a lui Gaggia Baby Twin, varful de gama al espressoarelor clasice Gaggia, un aparat cu posibilitate dozare automata a cantitatii de apa pentru prepararea cafelei si cu boiler separat pentru spumare. Am ales si o cafea indicata pentru un asa experiment, anume o cafea 100% Arabica, prajita intens, de la Movenpick. Am pornit la drum, cu toate ingredientele si cu multa voie buna…Iata ce-a iesit:

Rezultatul final a fost unul surprinzator de placut! Hario Skerton macina indeajuns de fin pentru a putea prepara un espresso cu crema si densitate, cafeaua a fost una perfect prajita iar Gaggia Baby Twin a preparat rapid o spuma indeajuns de densa care sa ne permita sa preparam un cappuccino satisfacator de cremos, chiar daca nu perfect…inca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *