BAZAR

Kfea continuă să susțină Stagiunea de Jazz ARCUB

A doua stagiune de Jazz “Artist in Residence’ a început 5 octombrie la ARCUB și continuă și în primăvara lui 2018. Kfea.ro va fi în continuare acolo cu paharul de cafea fierbinte care să susțină buna dispoziție.

Program Artist in Residence februarie – martie 2018:

  • 1 februarie: Mircea Tiberian Group | The Land of Nod | Liviu Butoi – saxofoane, flaut (RO), Mircea Tiberian – pian (RO), Chris Dahlgren – contrabas (SUA), John Betsch – baterie (SUA)
  • 15 februarie: Sorin Zlat Trio | Jazz Poems |Sorin Zlat -pian (RO), Michele Montolli – contrabass (IT), Andy Trim – baterie (UK)
  • 1 martie dublu concert: Oana Chițu & Band | Berlin – Bucharest – A Love Affair |Oana Chițu – voce (DE / RO), Anton Slavici – vioară (SERBIA), Valeriu Cașcaval – țambal  (DE | MD
  • 15 martie: Luiza Zan Trio | AfroDizzy |Luiza Zan – voce (RO), Iulian Pavelescu – chitară (RO), Lehel Vitalyos – contrabas (RO)

Biletele pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preț35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

După ce a adunat, în sezonul estival, la Bucharest Jazz Festival zeci de mii de spectatori la concertele în aer liber, jazzul se mută din octombrie la ARCUB cu a doua stagiune Artist in Residence, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB. Noul curator Artist in Residence, renumitul pianist și compozitor de jazz Mircea Tiberian anunță un program încărcat de premiere și proiecte originale prezentate în următoarea perioadă pe scena ARCUB.

Modelat după programe similare din San Francisco, New York și Amsterdam, Artist in Residence invită muzicienii de jazz din România să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înșiși. După ce a cântat alături de mari nume ale jazzului mondial, Mircea Tiberian devine în această toamnă artistul în rezidență, curatorul și unul dintre performerii celei de-a doua stagiuni Artist in ResidenceTema propusă de pianistul și compozitorul Mircea Tiberian pentru noua serie de concerte de la ARCUB este Jazz – un limbaj muzical al viitorului.

Muzica, și îndeosebi jazz-ul, a fost întotdeauna în centrul preocupărilor ARCUB. Din 2011, Primăria Municipiului București prin ARCUB organizează singurul festival internațional de jazz din București, aducând pe scena din Piața George Enescu nume importante ale jazz-ului românesc și internațional contemporan. În 2014, ARCUB a inaugurat seria de concerte Jazzaj. Sâmbetele jazzului la ARCUB au însemnat concerte bilunare, prin care fanii genului au rămas conectați la ritmurile de jazz ale momentului, s-au delectat cu experiența live a celor mai recente albume și au făcut cunoștință cu interpreți noi și consacrați ai jazz-ului românesc și european iar din 2016 ARCUB a lansat programul Jazz la ARCUB  – Artist in Residence, stagiunea de jazz curatoriata de artistul în rezidență.

Programul se bucura de un foarte mare succes în rândul iubitorilor de jazz.

Artistul – curator devine centrul atenției, acesta este atât curator cât și performer în cadrul stagiunii care prezintă publicului artiști din România dar și artiști internaționali în concerte originale care ilustrează tema de rezidență propusă.

Artist in Residence a devenit o platformă pentru creativitatea scenei muzicale de jazz din România.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!