O cafea buna se prepara din cafea buna.
Nu orice cafea este buna. Unele firme prajesc cafeaua in atmosfera de azot ca sa nu se oxideze. Macinatul se face in atmosfera de azot, dupa inghetarea boabelor, sau cu regim special de macinare ca sa nu iasa aromele. Daca ai cumparat o cafea buna, ideea de baza este sa menti cafeaua cat mai mult la temperatura ridicata cand o utilizezi la ibric, dar fara fierbere (fierberea elimina aromele).
Mai exista un lucru care nu are legatura directa cu gustul dar este deosebit de important. Este vorba de faptul ca, atunci cand cresc in arbust, boabele sunt atacate de gandaci. Ca sa le protejeze, se dau cu chimicale. Dupa culegere, boabele verzi trebuie spalate de insecticide si de multe ori spalarea se face prost sau deloc. Cand ajung intr-o tara civilizata se verifica nivelul de chimicale la fiecare lot.
De ce se fac controale in tarile civilizate? Pentru ca laboratoarele lor de verificari pot retrage licenta unui importator si astfel importatorii cei buni nu risca. Ce se intampla daca beti cafea cu insecticid? La inceput nimic, dar dupa o virsta s-ar putea sa va imbolnaviti de pancreas sau altele de acest fel.
Stam de vorba la Kfea?