BAZAR

Originea săptămânii: Etolia Excelso Huila Mujeres Cafeteras

A doua cea mai mare țară producătoare de cafea din lume, Columbia exportă aproximativ 12,5 milioane de saci de cafea, pe lângă 2 milioane de saci consumați intern anual. Este una dintre cele mai căutate origini, având exclusiv plantații de cafea Arabica.

Antioquia, altitudine 1800m - 2100m
Antioquia, altitudine 1800m – 2100m

Trei varietăți principale de Arabica sunt cultivate în această țară, fiecare varietate purtând numele zonei în care este cultivată. Pe lângă acestea, mai sunt nenumarate regiuni secundare producătoare de cafea.

Regiuni
– Antioquia – Medellin (18% din producția totală)
– Tolima – Ibague
– Caldas – Manizales (29% din producția totală)
– Valle del Cauca – Cali (13% din producția totală)
– Huila – Neiva (5% din producția totală)
– Cauca – Popayan (4% din producția totală)
– Santander – Bucaramanga

Finca El Mirador – Pitalito – Huila

Despre Coocentral Mujeres Cafeteras

Programul Coocentral Mujeres Cafeteras a pornit de la o inițiativă de educare și emancipare a 300 de femei cultivatoare de cafea din municipalitățile Garzón, Pital și El Agrado. Prin instruirea în cele mai bune practici agricole, femeile învață abilități tehnice în recoltarea, fermentarea și uscarea cafelei, tehnici pe care le folosesc pentru a dezvolta un profil diferit de arome.

Etolia Excelso Huila Mujeres Cafeteras

Situate la altitudini cuprinse între 1200-2000 de metri, fermele produc cafea pe tot parcursul anului. Aproape 700 de hectare de teren agricol sunt plantate cu Caturra (54%) și alte soiuri columbiene.

Înainte să fim implicate în Coocentral Mujeres Cafeteras, eram gospodine și nu ieșeam din casă. Eram casnice și, de obicei, soții noștri se ocupau de fermă și producția de cafea. Apoi, prin intermediul acestui program, ne-am însușit și noi abilități de leadership și am învățat cum să ne administrăm propriile ferme. Am vorbit cu partenerii noștri și ne-au cedat câte o parcelă din fermă, teren pe care să-l putem lucra, gestiona pentru producerea propriei cafele.
Înainte, culegeam cafeaua fără să știm importanța fundamentală a culegerii boabelor de calitate. Datorită instruirilor și atelierelor cooperative, am început să înțelegem cum arată boabele mature, prea coapte sau crude, și am știut să le selectăm pe cele ideale. Obișnuiam să prelucrăm toate aceste boabe împreună. Acum suntem selectivi la recoltare și clasificăm și separăm boabele de cafea.”

– Declarația unei femei implicate în programul Coocentral Mujeres Cafeteras

Etolia Excelso Huila Mujeres Cafeteras

Etolia Excelso Huila Mujeres Cafeteras este o cafea proaspăt prăjită de origine columbiană, 100% Arabica, echilibrată, vibrantă și aromată, minunată atât ca espresso, cât și în varietăți cu lapte.

Sortiment: Columbia Excelso EP Huila Mujeres Cafeteras
Washed 19/20, scor SCA 83,50

Cafeaua se culege manual de pe solurile fertile ale munților și este cel mai înalt grad în cafeaua columbiană, caracterizându-se prin dimensiunea mare a bobului de cafea.

Aciditate: 4/5
Corp: 4/5
Aromă: 4/5
Sortiment: Columbia Excelso EP
Origine: Mujeres Cafeteras
Cafea de origine, recolta 19/20
Gust dulce și fructat, de vin făcut din fructe
Note de vin și retrogust de fructul pasiunii
Aciditate vibrantă
Prăjire Mediu City

Dacă doriți să vă bucurați de gustul și aroma cafelei Etolia Excelso Huila Mujeres Cafeteras la un preț special, o găsiți aici:


Lasă un răspuns

error: Content is protected !!