BAZAR

Originea săptămânii: Etolia Kenya Kijani Kiboko

Cafeaua Etolia Kenya Kijani Kiboko este o cafea boabe ce provine din regiunea Nyeri, situată în zona montană centrală a Kenyei. Zona este mărginită de Muntele Kenya și de extremitatea estică a Marelui Rift African și este faimoasă pentru producția unora dintre cele mai bune cafele din țară.

Suprafața totală de culturi de cafea în Kenya este estimată la 160.000 de hectare. Plantațiile reprezintă aproximativ o treime din zonă. Totuși, cea mai mare parte a terenului este folosit de fermierii mici care se dedică cooperativelor. 

Cafeaua Etolia Kenya Kijani Kiboko reprezintă un mix între bine cunoscutele varietăți de Arabica: SL-28, SL-34, și provine din ferme situate la altitudini între 1600-2000 m. Iar acestea, în combinație cu solurile vulcanice și climatul ideal, au un impact decisiv asupra aromelor care caracterizează acest sortiment. Boabele sunt procesate prin spălare și uscate la soare pe așa-numitele „paturi africane” (”african beds”).

Coffee drying in Kenya. 2011 photo by Adam Posey. Licensed by CC by 2.0.

Prin urmare, cafeaua Etolia Kenya Kijani Kiboko are note de caramel și ciocolată, cu un gust foarte dulce, savuros, fin și o aciditate citrică plăcută.

Datorită situării sale pe Ecuator, Kenya nu are diferențe semnificative între anotimpuri. Prin urmare, recoltarea cafelei se poate face de două ori pe an: între octombrie – decembrie are loc recolta principală, iar între iunie – august o recoltă secundară.

Etolia Mexic Chiapas Bella Vista este cafea boabe proaspăt prăjită, 100% Arabica, de origine, aromată și savuroasă.
Sortiment: Mexico Arabica, SHG EP, Bella Vista, Chiapas, natural, recoltă 19/20, scor SCA 82,00.
O cafea fină, echilibrată și completă, aciditate citrică.

– Aciditate: 3/5
– Corp: 3/5
– Aromă: 3/5

Ingrediente: 100% Arabica
Zonă: Mexic, Chiapas
Fermă: Bella Vista
Altitudine: 1,100 m
Varietăți: Red and Yellow Catuaí
Procesare: Natural
Gust: Dulce, fructata
Note: de lime, fructe confiate
Intensitate: Medie
Corp: Mediu, rotund
Aciditate: Medie

Boabele conținute de Etolia Mexic sunt SHG si EP.

SHG (Strictly High Grown) – cafea crescută la o altitudine de aproximatic 1350 m. Boabele de cafea de pe plantațiile aflate la altitudini mai mari și temperaturi mai scăzute se maturizează mai greu și au boabe mai dense, fapt care face ca gustul din ceașcă să fie mai deosebit.

EP (European Preparation) – boabele verzi sunt sortate manual pentru a înlătura orice boabe cu defect și corpuri străine.

Acest tip de cafea este potrivit pentru toate metodele de preparare. În plus, ai transport gratuit la comandarea unei pungi de cafea Etolia boabe la 1 kg.

Dacă dorești să te bucuri de gustul și aroma cafelei Etolia Kenya Kijani Kiboko la un preț special, o găsești aici:


Urmărește-ne și pe:

error: Content is protected !!