BAZAR

Originea săptămânii: Etolia Rwanda Muteteli Washed

În ultimii ani, estul Africii a înregistrat îmbunătățiri notabile în ceea ce privește calitatea și diversitatea geografică a cafelei de specialitate pe care o produce.

Rwanda este o țară plină de diversitate și bogată în soluri fertile. Întregul stat este situat la o altitudine relativ mare, cel mai jos punct aflându-se la 950 m deasupra mării. În est, predomină mlaștinile și savanele însorite, iar în centru regăsim dealuri.

Uneori, este dificil să alegi cafeaua dintr-o singură regiune, cu atât mai mult cu cât condițiile climatice pentru cultivarea cafelei sunt excelente pe teritoriul întregii țări.

Cafeaua Muteteli este un mix de boabe culese din cele mai apreciate trei regiuni ale Rwandei.

În vest, se află pădurile montane din ecoregiunea Riftului Albertine, cu o bogată faună sălbatică, și Lacul Kivu la granița cu Congo. Această zonă nu este la fel de călduroasă precum cea din est și, din acest motiv, aici există condiții excelente pentru cultivarea cafelei. Stația de spălare Kanyege primește cafea de la aproximativ 1200 de fermieri locali.

Mergând spre nord, în zona deluroasă a regiunii Gicumbi, solurile vulcanice bogate și pantele verzi contribuie la aromele suculente ale cafelei din această zonă. 

Cea de-a treia cafea care întregește ceașca de Muteteli se află în provincia sudică. Mulți fermieri mici din această zonă cultivă cafea într-una dintre cele mai împădurite regiuni din Rwanda. Stația de spălare Gitega Hills a fost deschisă în 2015.

Cele trei tipuri de cafea cresc la o altitudine între 1700-2200 m și sunt culese în perioada martie-iunie.

Etolia Rwanda Muteteli este o cafea boabe proaspăt prăjită, 100% Arabica, aromată, de origine, cu aciditate crescută, un gust intens și foarte savuros.

Sortiment: Rwanda Arabica Fully Washed, A, Scr. 15+, Muteteli, 2021

Ingrediente: 100% Arabica
Origine: Rwanda
Trademark: Muteteli
Recolta: 2020/2021
Procesare: spălată
Aciditate: 5/5
Corp: 4/5
Aromă: 5/5

Caracteristici: aciditate citrică intensă, ușor florală cu tente de coriandru dulce, note de portocală și ciocolată neagră

Prăjire: Mediu City

Dacă dorești să te bucuri de gustul și aroma cafelei Etolia, o găsești pe Kfea.Ro.


error: Content is protected !!