BAZAR

Originea săptămânii: Honduras Marcala Organic

Cafeaua de origine, aceea cultivată într-o singură țară, regiune sau chiar plantație, are un gust special și o aromă deosebită. Astăzi, la Originea săptămânii, povestim despre…

Honduras Marcala Organic

Honduras este asociat cel mai adesea cu așa-numitele republici bananiere. Și pe bună dreptate: marile plantații din Honduras ocupă peste 80% din terenurile agricole, iar bananele și cafeaua sunt produsele de bază ale exportului.

Etolia Honduras Marcala Organic este o cafea proaspăt prăjită, 100% Arabica, aromată și savuroasă.

Sortiment: Honduras washed Arabica SHG EP, Genuine Marcala, Organic, RAOS, DE-ÖKO-001, recolta 19/20, scor SCA 81,50

Gust ușor fructat, cu note de nuci și ciocolată

Aciditate: 4/5
Corp: 4/5
Aroma: 4/5

Cafeaua crescută în Honduras este una dintre cele mai căutate din America Centrală, adesea plasată în aceeași prestigioasă categorie cu Guatemala sau Costa Rica.

Producători: Cooperativa RAOS Flor Azul

Cooperativa Regional Mixta de Agricultores Organicos de la Sierra (RAOS), o asociație de 200 de membri care produc cafea în cadrul unei ferme mici deținute de familii de fermieri din zona Marcala, La Paz, unde cafeaua este organică și de înaltă calitate.

SHG (Strictly High Grown) – cafea crescută la o altitudine de aproximativ 1350 m. Boabele de cafea de pe plantațiile aflate la altitudini mai mari și temperaturi mai scăzute se maturizează mai greu și au boabe mai dense, fapt care face ca gustul din ceașcă să fie mai deosebit.

EP (European Preparation) – boabele verzi sunt sortate manual pentru a înlătura orice boabe cu defect și corpuri străine.

Etolia Honduras Marcala Organic

Origine: Honduras

Regiune: Marcala

Altitudine: 1200 – 1800 metri

Varietăți: Bourbon, Typica, Catuai, Caturra

Recoltare: decembrie – aprilie

Aromă: Dulce, miere

Note: Nuci, ciocolată

Corp: foarte fin

Aciditate: Ușoară aciditate citrică

Prăjire: Mediu City

Dacă dorești să te bucuri de gustul și aroma cafelei Etolia Honduras Marcala Organic la un preț special, o găsești aici:

Ai transport gratuit la comandarea oricărei pungi de cafea Etolia boabe la 1 kg.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!