BAZAR

Originea Săptămânii: Indonesia Java Blawan

Etolia Indonesia Java Blawan este o cafea boabe proaspat prajita 100%. 

Cafeaua din Java este cultivată în cea mai mare parte la capătul său estic, în jurul vulcanului Ijen și recoltată între iulie și septembrie.

Mai recent, Arabica a fost plantată în Java de Vest și Centrală, iar producția crește în fiecare an. Java este cunoscută de secole ca ”insula condimentelor”, este a patra cea mai mare insulă din Indonezia, dar găzduiește mai mult de jumătate din populația țării. Cafeaua din Java este cultivată în cea mai mare parte la capătul său estic, în jurul vulcanului Ijen și recoltată între iulie și septembrie.

Cafeaua din Munții Java de Vest este cunoscută sub numele de West Java Preanger Arabica. Preanger provine dintr-o frază sudaneză care înseamnă „casa zeilor”.
Istoria lungă a lui Java Începutul industriei cafelei din Indonezia poate fi urmărit de sosirea cafelei Arabica pe malul Java în 1699. Deși fermierii nativi din Java au fost primii care au cultivat Arabica, s-a răspândit în curând în numeroasele provincii ale Indoneziei. În 1712, anii recoltării au oferit prima pungă de cafea indoneziană care a fost exportată la Amsterdam.

Datorită parțial solului bogat și ploilor abundente, Indonezia este al treilea producător și exportator mondial de cafea. Aproximativ 90% din producția Indoneziei este Robusta, iar Arabica cuprinde restul de 10%.

Printre caracteristicile principale ale acestui sortiment de cafea se numără: gust dulce, curat și complex, cu note de scorțișoară, ciocolată, tutun dulce, struguri și mandarină, ce are un corp frumos, echilibrat, postgust excelent.

Totuși, lăsând la o parte originile și istoria puternică a acestei cafele, ce instigă în a degusta acest sortiment?

Caracteristica exotică precum și jungla tropicală din care provine oferă un buchet aromatic complet, prin textura mătăsoară și corpolența ridicată.

error: Content is protected !!