COFFEE FACTS

Plantatii de cafea: Columbia

Una dintre cele mai cautate origini, Columbia este a doua cea mai mare tara producatoare de cafea din lume si cel mai mare producator de cafea washed si Arabica, exportand aproximativ 12,5 milioane de saci de cafea, pe langa 2 milioane de saci consumati intern, anual.

Columbia are exclusiv plantatii de cafea Arabica, iar cafeaua lor este cunoscuta pentru calitatea boabelor si pentru gustul dulce si aromat.

Chinchiná, Colombia

Trei varietati principale de Arabica sunt cultivate in aceasta tara, fiecare varietate purtand numele zonei in care este cultivata. Pe langa acestea trei mai sunt nenumarate regiuni secundare producatoare de cafea.

Cel mai cautat sortiment de Columbia este Supremo, termen folosit pentru a cataloga dimensiunea bobului de cafea. Boabele clasificate drept Supremo sunt cele mai mari boabe de cafea obtinuite din plantatiile columbiene si sunt o idee mai mari decat cele intra in urmatoarea categorie, Excelso.

Asadar, este posibil ca boabele de cafea Supremo si Excelso sa fie culese de pe aceeasi planta, dar ele vor fi ulterior sortate si impartite in functie de dimensiune in categoriile mentionate. La sortare, boabele mici, cele care sunt mai putin dense si boabele de tip peaberry sunt date deoparte.

Antioquia, altitudine 1800m – 2100m

Regiuni

– Antioquia – Medellin (18% din productia totala)
– Tolima – Ibague
– Caldas – Manizales (29% din productia totala)
– Valle del Cauca – Cali (13% din productia totala)
– Huila – Neiva (5% din productia totala)
– Cauca – Popayan (4% din productia totala)
– Santander – Bucaramanga

Finca El Mirador – Pitalito – Huila

Profil senzorial

Columbia este definita de urmatoarele caracteristici de gust: corp mediu, echilibrata, note fructate, de caramel si de ciocolata, aciditate vibranta, dar nu exagerata, cu un retrogust neincarcat, placut, fin.

Caracteristile cafelei Columbia

Regiune: Variate
Altitudine: 1200 – 2000 m
Varietati de Arabica: Caturra, Typica, Bourbon
Perioada recoltare: Septembrie – Decembrie
Procesare: Washed
Aroma: Delicata
Gust: Dulce
Corp: Mediu
Aciditate: Medie, placuta
Profil de prajire recomandat: light – city

In magazin gasiti mai multe tipuri de cafea Columbia, aici: Cafea proaspat prajita Columbia.

Medellin, Colombia
error: Content is protected !!