BAZAR

PLEDOARIE PENTRU ESPRESSO

Aroma, savoarea şi gustul cafelei nu se vor demoda niciodată, iar acest fapt este demonstrat de cei peste 1000 de ani de istorie a acestei băuturi. Tehnologia şi inovaţiile ştiinţifice specifice timpului în care trăim au revoluţionat şi modul de preparare a cafelei în scopul declarat al obţinerii perfecţiunii. Astfel, espresso este forma cea mai nouă a cafelei!

https://kfea.ro

Rapid, comod, rafinat! Acestea sunt cele mai importante calităţi care au transformat espresso în băutura favorită a atâtor oameni. Cultura urbană cu aglomeraţia şi multitudinea de informaţii care circulă cu o viteză supersonică, cu timpul care se comprimă,  cu goana absolută spre viitor, avea nevoie de mica ceaşcă de licoare magică pentru a da oamenilor forţa şi vitalitatea necesare pentru a face faţă noilor provocări. Cultura urbană a secolului al XXI-lea nu mai are la dispoziţie timpul, spaţiul şi metodele de odinioară pentru a crea loisir-ul şi relaxarea necesare individului.

Espresso este metafora perfectă a noii stări de fapt: această băutură concentrează, în volumul său mic şi în timpul scurt de preparare, savoarea şi proprietăţile energizante ale cafelei.

Espresso este cel mai consumat tip de cafea din lume la ora actuală, iar tehnica preparării sale a devenit aproape o artă! În Italia, există un Institut Naţional al Espresso-ului Italian, care îşi propune să promoveze acest tip de cafea, considerându-l o componentă importantă a tradiţiei şi culturii italiene. Institutul din Italia pregăteşte de asemenea experţi în prepararea espresso-ului şi organizează o serie de evenimente şi sesiuni de comunicare pe acest subiect.

Aşadar, pe bună dreptate espresso poate fi considerată băutura reprezentativă a perioadei post-moderne pe care o parcurgem. Invăţaţi să îl preparaţi ca la carte, să îl savuraţi şi să îl apreciaţi în fiecare moment al zilei!

 

One Comment

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!