Consumatorii de cafea care isi cumpara o cafea boabe de calitate au de ales intre mai multe mecanisme de macinare, insa inainte de toate trebuie sa decida daca isi doresc rasnita manuala sau electrica.
Cafeaua care se vinde direct macinata isi pierde calitatile odata ce bobul spart sta multa vreme expus la aer. Cea in vid se apropie de forma initiala a cafelei proaspat rasnite, dar, bineinteles, tot aceea este cu adevarat cafeaua cea mai buna.
Asadar recomandam sa va rasniti in fiecare zi cafeaua pe care urmeaza sa o consumati in ziua respectiva, pentru a-si pastra prospetimea.
Avantajele rasnitei manuale fata de cea electrica
1. Aparatele manuale de macinat cafeaua nu incalzesc boabele in proces, fapt care pastreaza mai bine savoarea originala, si nici nu sparg bobul.
2. Cele manuale sunt mai ieftine decat rasnitele electrice. Cu mult.
3. Rasnitele manuale se curata mult mai usor decat cele automate.
4. Durabilitate: cele manuale tind sa fie mult mai rezistente si le poti avea o perioada mai lunga de timp.
5. Avand o capacitate mai mica, rasnitele manuale te obliga sa macini o cantitate mai mica de boabe de cafea, exact cat sa consumi fara sa isi piarda prospetimea.
6. Rasnitele electrice sunt foarte zgomotoase in comparatie cu cele manuale.
7. Pe langa insusirile lor, rasnitele manuale au un aer nostalgic si arata foarte bine pe post de obiecte decorative in bucatarie.
Dezavantaje?
Rasnita activata manual inseamna ca dureaza mai mult pana se macina cafeaua.
Scopul rasnitei electrice este fix acela de a minimiza timpul in care cafeaua macinata este gata. In plus, presupune lipsa unui efort fizic din partea ta.
Stam de vorba la Kfea?