AP Photo/Matthew Mead

Reteta anotimp rece: Cafe Esmeralda

Cat timp este vreme rece, aceasta reteta de cafea este una dintre cele mai bune alegeri pentru rasfatul de acasa.

Cafe Esmeralda amesteca frisca si scortisoara cu ciocolata, lichior si coniac, rezultand intr-un deliciu ametitor pe baza de cafea.

Asadar, pastreaza aceasta reteta pentru diminetile sau serile cand vrei sa savurezi impreuna cu cineva o cafea de milioane.

Ingredientele de mai jos sunt pentru doua persoane.

INGREDIENTEcafea frisca ciocolata rasa iarna

– 300 ml cafea fierbinte
– putina scortisoara macinata
– 2 lingurite sirop ciocolata
– 40 ml lichior de ciocolata
– 20 ml coniac
– 4 linguri frisca batuta
– 5 lingurite zahar pudra
– ciocolata rasa pentru decor
– doua pahare termorezistente medii, incalzite in prealabil

PREPARARE

Se amesteca siropul de ciocolata cu lichiorul de ciocolata si coniacul, iar peste amestec se adauga scortisoara (dupa gust).

Amestecul obtinut se imparte egal in cele doua pahare incazlite. Apoi se toarna in fiecare pahar cate 150 ml din cafeaua fierbinte si se amesteca.

Frisca se amesteca incet cu zaharul pudra si se adauga in pahare, cate doua linguri in fiecare.

La final se presara cate putina ciocolata rasa pe deasupra si cafeaua ta pentru zile reci este gata!

Reteta by Jura

Citeste si:

Espresso versus cafea neagra: care este mai tare?
7 Beneficii ale cafelei
Reteta: Cum faci Irish Coffee (cafea irlandeza)?
Pasi esentiali pentru a face o cafea perfecta
4 Mituri decafeinizate: Adevarul despre cafea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *