
Dacă ai nevoie de cafea boabe sau măcinată, un espressor sau accesorii, fă-ne o vizită pe Kfea.ro!
Un Cafe Frappe este binecuvântarea de care ne bucurăm în verile fierbinți, când trebuie să înlocuim cafeaua fierbinte cu ceva răcoritor!
Bineînțeles, este de preferat oricând dorim să ne răsfățăm cu o băutură specială și dulce, pe bază de cafea.
Ce ne trebuie pentru a prepara Cafe Frappe acasă? Detalii mai jos.
INGREDIENTE
Frappe-ul este o băutură pe bază de cafea, care implică automat multă gheață și ceva frișca și lapte.
Pentru o porție avem nevoie de:
Unul sau două pliculețe de ness
6 linguri de apă rece (maxim)
Lapte rece (un pahar, opțional)
Gheață (cuburi sau sfărâmată)
Frișcă
Zahăr (după gust)
Shaker (sau alt vas pentru amestecare)
Pahare înalte (transparente pentru estetică, dacă vrei)
Paie (opțional)
PREPARARE
Pune ness-ul, zahărul și apă în shaker și mixează-le bine timp de maxim jumătate de minut, până obții o substanță fină, omogenă și până când zahărul se topește. Nu adăuga apă în plus!
În pahare pune gheață (maxim jumătate de pahar), lapte cât să acopere gheața cu un deget (sau în loc de lapte apă) și completează cu amestecul din shaker. Deasupra pune frișcă după gust, înfige paiul și lasă băutura 1-2 minute să se sedimenteze!
INGREDIENTE EXTRA
Pentru un Cafe Frappe mai deosebit, se mai pot adăuga ingrediente precum înghețată, sirop de ciocolată, sirop de vanilie, sirop de fructe sau ciocolată rasă. Sau peste frișcă, poți adăuga scorțișoară, chocolate sprinkles, bomboane decorative sau orice altceva ți se pare ție atrăgător.
PONTURI
Poți folosi și pahare pe care le-ai răcit în prealabil, pentru a încetini procesul de topire a gheții.
Dacă nu ai shaker, poți încerca să folosești un borcan cu capacul bine închis, în care să prepari mixul. Altă variantă este să folosești un tel (de preferat electric) precum cel din primul filmuleț de mai jos.
Dacă ești amator de înghețată, mai avem o variantă. După ce ai terminat de mixat cafeaua cu zahărul și apa, poți adăuga înghețată moale peste gheață și cafea.
Poftă bună!
Stam de vorba la Kfea?