Reteta de Irish Coffee a capatat multe variatiuni de-a lungul timpului, insa ceea ce este 100% sigur este faptul ca bautura contine cafea, whiskey si frisca.
Irish Coffee-ul se consuma indulcit, asa ca ingredientele necesare ar fi: o ceasca de cafea neagra si tare, whiskey, zahar brun si frisca.
Paharul de sticla sau ceasca in care se va consuma trebuie incalzite in prealabil.
Pasi pentru prepararea unui Irish Coffee
Noi vom alege varianta care contine cantitati mai mici, deoarece nu dorim sa bem 500 ml de cafea de-o data. Asadar, avem nevoie de un pahar mediu sau o ceasca medie, transparente, pe care sa le preincalzim turnand in ele apa calda.
Se pune o lingurita de zahar brun pe fundul paharului, apoi se toarna 15 ml de whiskey si se amesteca. Peste acesta se toarna 200ml de cafea proaspat facuta, lasand loc si de doua degete de frisca.
Ideal este ca frisca sa fie proaspat batuta, nu din tub, dar orice frisca e buna pana la urma, daca nu aveti alte optiuni. Frisca se pune treptat, cu lingurita, astfel incat sa pluteasca la suprafata bauturii fara sa se amestece cu cafeaua.
Bineinteles, se poate face si intr-o ceasca mai mare sau un pahar de hartie.
4 Comments
Silviu Dinescu
Buna ziua,
Reteta am inteles-o, dar cum se bea ? Se amesteca cu ligurita si se bea cu paiul, se bea cu paiul din cele 3 zone (whiskey, cafea si frisca), sau cum ?
Pana acum m-am dotat cu pahare de Irish coffee, cafea boabe Illy, zahar brun. Ce-mi mai trebuie, in asa fel incat prietenii care-mi vin acesa sa ramani incantati de “maiestria” mea in ale prepararii si servirii ?
Va multumesc anticipat.-
Kfea
Buna ziua,
Nu credem ca exista o reteta anume de consumare, fiecare consuma cum isi doreste, dupa bunul plac. Nu uitati de frisca si whiskey!
John
Super simplu, și foarte buna, mersi de rețetă!
Atanasie Zlotea
@Silviu Dinescu – Iata cum se bea . Indicatii primite de mine in Irlanda , la Bog Village , pe Ring of Kerry , unde am primit sfaturile direct de la cei ce o preparau : “drink it through the cream ” . Adica , bea-o prin frisca . Frisca de deasupra se amesteca putin ca sa formeze o pelicula sau un strat omogen iar bautura , in care cafeaua si whisky -ul s-au amestecat deja , se bea prin frisca .