Luna octombrie a fost plina pentru Echipa kfea.ro. Am realizat multe lucruri pe care tinem sa vi le impartasim in acest articol. Am devenit alaturi de alti colegi importatori si prajitori membrii ai SCAE (Speciality Coffee Association of Europe), am vizitat targul de cafea de la Trieste de unde ne-am intors cu multe informatii utile si cu noi produse pentru cafegiii cu pedigree, urmeaza sa inauguram show-room-ul kfea.ro unde va vom intampina cu drag de fiecare data cand veti dori sa aflati noutatile in ceea ce priveste prepararea espresso-ului ca la carte sau pur si simplu sa beti o cafea de origine proaspat prajita alaturi de noi. Iata mai in detaliu care au fost evenimentele cele mai importante ale lunii octombrie:
Echipa kfea.ro a devenit membru al celei mai importante Asociatii Europene de promovare a cafelei de specialitate
Inceputul toameni ne-a adus o data cu frunzele aurii si temperaturile ideale pentru a savura cu adevarat o cafea buna si plicul tocmai de la Londra cu documentele ce acrediteaza membersip-ul nostru in SCAE. Cu colegii din Romania ne-am intalnit intr-o prima sedinta pentru a ne cunoaste si a ne insusi directiile de actiune ale SCAE Romania. Despre SCAE trebuie sa stiti ca este o asociatie Europeana, infratita cu celelalte asociatii similare de pe celelalte continente, care primeste in randurile sale reprezentanti ai intregului sir ce are ca finalitate ceasca de cafea a utilizatorului final. De la cultivatori si importatori de cafea verde, la prajitori si vanzatori pana la barista specializati in prepararea espresso-ului si a cappuccinoo-ului, toti cei care conteaza se numara printre membrii SCAE. Ceea ce ne dorim cel mai mult in calitate de nou-intrati este ca Asociatia din Romania dar si cea europeana sa sustina eforturile tuturor celor implicati in sectorul cafelei de a promova produsele de calitate si de a informa in mod corect si obiectiv opinia publica vizavi de beneficiile consumului de cafea de specialitate.
Targul de la Trieste – oportunitate extraordinara de a cunoste noi parteneri de afaceri si de a invata lucruri noi despre cafea
In perioada 25-27 octombrie, micul orasel italian de la Adriatica a gazduit targul de cafea Triestespresso Expo la care au fost prezenti in calitate de vizitatori si expozanti pete 10.000 de actori din toate domeniile cafelei (producatori de cafea verde, importatori, producatori de utilaje pentru prajire, producatori de aparate de cafea, ambalatori, producatori de portelanuri, etc.) dar si iubitori ai cafelei. SCAE a fost principalul partener al targului, organizand cu aceasta ocazie o serie de workshop-uri atat pentru cei deja specializati cat si pentru incepatori. In cadrul workshop-urilor, participantii au putut afla informatii despre prajirea cafelei, prepararea si degustarea espresso-ului cat si despre prepararea cappuccino-ului.
Pe noi ne-a impresionat foarte mult expozitia de espressoare ce continea modele ale primelor aparate espresso create vreodata – celebrul Achile dar si diferitele modele FAEMA. La stadurile faimosilor producatori de portelanuri din Italia ne-am simtit ca in Tara Minunilor printre atatea cesti si cescute mestesugite cu gust si atentie la detalii. Am avut de asemenea ocazia sa degustam o cafea de origine din mica tara ElSalvador care ne-a placut extrem de mult. Bineinteles, ne-am pus la curent si cu noutatile pe care producatorii deja prezenti pe piata din Romania le pregatesc. In acest sens trebuie sa stiti ca Illy va lansa la nivel international o noua gama de capsule Iperespresso ce contin cafele de origine, iar cei de la Jura se pregatesc sa lanseze oficial modelul de aparat ENA1 – dedicat exclusiv iubitorilor de espresso.
La workshop-urile SCAE la care am participat am avut ocazia sa cunoastem oameni extraordinari, dedicati cafelei de la care am invatat multe lucruri noi dar in primul rand faptul ca atunci cand pui pasiune in ceea ce faci, vei avea cu siguranta succes. Nu am putut sa nu ne intrebam, inconjurati fiind de elita celor implicati in sectorul cafelei, care sunt asteptarile pe care Romania trebuie sa le atinga. „Asteptarile noastre de la membrii SCAE Romania sunt ca acestia sa dea dovada de o cunostere optima a realitatilor din tara lor, de la nivel local.”- ne-a raspuns Jeremy Southgate – coordonatorul de presa al SCAE Europa, un domn extrem de simpatic si de jovial.
Am plecat asadar inapoi spre casa de la Trieste dornici sa impartasim tuturor cafegiilor noutatile din domeniu si convinsi ca avem toate sansele sa crestem in randul consumatorilor convingerea ca o cafea buna savurata in oricare moment al zilei poate fi o sursa inepuizabila de inspiratie, energie si creativitate.
Stam de vorba la Kfea?