BAZAR

Top 10 băuturi pe bază de cafea | Care este cea mai consumată cafea din lume?

Cafeaua reprezintă, pentru cei mai mulți consumatori, un mod ideal de a-ți începe ziua. Principalul motiv este acela că această băutură îți oferă un plus de energie și te ajută să te mobilizezi mai bine pe tot parcursul zilei. Știm cu toții că ziua bună se cunoaște de dimineață, nu-i așa?
Bineînțeles, modul în care cafeaua este preparată pentru a fi savurată diferă de la individ la individ, în funcție de gustul fiecăruia. Așadar, ne-am gândit să facem un top 10 băuturi pe bază de cafea, adică un top al celor mai consumate cafele.

10. Irish coffee

Irish coffee (cafeaua irlandeză) este o cafea cocktail, descoperită de către un irlandez pe nume Joe. Această băutură este servită fierbinte, fiind foarte populară în renumitele pub-uri irlandeze.
Acest amestec a devenit foarte popular în toată lumea, fiind consumat de numeroși pasionați de cafea.
Irish coffee poate fi preparată pur și simplu utilizând cafea fierbinte, amestecată cu whiskey irlandez și zahăr. Poate fi servită cu frișcă deasupra.

9. Café frappe

Este o cafea rece, preparată accidental pentru prima dată în Grecia. În zilele noastre, cafe frappe-ul este cunoscută în aproape toată lumea.
Café frappe se prepară cu ajutorul cafelei instant deoarece aceasta nu are ulei. Pentru acest tip de băutură nu aveți nevoie decât de apă, cafea instant și zahăr.
Într-un borcan puneți 2-3 linguri de apă rece, adăugați cafea și zahăr. Amestecați combinația până când obțineți o spumă densă. Se toarnă spuma în ceașca preferată, amestecând cu apă rece, lapte după gust și gheață.

8. Cafea turcească

Turk Kahvesi’, o băutură din Orientul Mijlociu, este foarte diferită de toate celelalte cafele. Această a fost populară mai ales în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Cafeaua turcească se prepară la ibric, dar se poate obține același gust și în oale de fierbere antiaderente, acoperite cu aluminiu.
Pentru a prepara acest tip de băutură aveți nevoie de cafea boabe măcinată fin, apă, zahăr, o linguriță și un ibric (alegeți dimensiunea în funcție de numărul de cești pe care vreți să le obțineți la final).

Cum se prepară cafeaua turcească? Simplu! Puneți apa, adăugați zahărul, când începe să fiarbă, adăugați o linguriță de cafea (câte o linguriță pentru fiecare ceașcă de apă) și fierbeți din nou. După un minut, luați de pe foc, adunați spuma de deasupra, amestecați și fierbeți din nou. În acest mod obțineți o cafea cu un gust nou, dulce și natural.

7. Ristretto

Ristretto este recomandată acelora care beau cafeaua rapid și vor să se bucure de o aromă intensă. Se prepară din aceeași cantitate de cafea râșnită ca și la un espresso, însă utilizând doar jumătate din cantitatea de apă. Se obține astfel o cantitate mică de cafea cremoasă, intensă, aromată și puternic cofeinizată.

6. Latte macchiato

Acest tip de cafea cu lapte este popular în Italia și este consumată de cei care își doresc o băutură situată undeva între tăria unui espresso și netezimea unui cappuccino.

Latte macchiato este obținut prin spumarea laptelui și aducerea acestuia la o temperatură perfectă. Apoi se adaugă un shot de espresso, ceea ce va crea trei straturi în pahar: unul de lapte, unul de espresso și altul format din spuma laptelui. Opțional, puteți adăuga ciocolată sau scorțișoară. Important: espresso-ul este turnat cu grijă în centrul ceștii printr-o singură „pată de cafea” (din italienescul „macchia” – pată).

5. Red eye

Dacă simițiti că o cafea obișnuită nu vă este de ajuns, încercați „red eye coffee”. Are la bază o cafea preparată la filtru (este recomandat să folosiți French Press), la care se adaugă un shot de espresso (sau două, chiar trei).

4. Cappuccino

Este o băutură italiană ce a luat naștere la sfârșitul secolului al XVI-lea sub numele de kapuziner. Mai târziu, prin 1930, aceasta a luat numele culorii pelerinelor purtate de călugării cappuccini.

În zilele noastre, cappuccino se prepară cu ajutorul espressorului automat.

Obțineți o băutură delicioasă astfel: torni un shot de espresso în ceașcă, adaugi lapte încălzit cu aburi (steamed), un strat de spumă de lapte și, opțional, ciocolată sau scorțișoară.

3. Iced coffee

Pe scurt, iced coffee reprezintă o cafea turnată peste cuburi de gheață. Da, atât de simplu! Este o variantă răcoroasă a cafelei, preferată mai ales începând cu primăvara. Cafeaua cu gheață este originară din Algeria încă din secolul al XVII-lea, când era pregătită folosind sirop de cafea combinat cu apă rece.

2. Americano

Americano este un amestec de apă fierbinte și espresso. Arată similar cu cafeaua neagră, dar are o aromă diferită. Cafeaua americano își are originea în vremurile războaielor mondiale, atunci când soldații americani amestecau espresso cu apă fierbinte din, posibil, două motive: pentru a o „lungi” și a se bucura de ea cât mai mult timp, fie pentru a obține un gust asemănător cu cel al cafelei cu care erau obișnuiți acasă.

Așadar, pentru a prepara un Americano, fierbeți apa și adăugați-o într-un shot de espresso, într-un raport de 1:1. Acest raport poate varia în funcție de preferințele fiecărui consumator în parte. Dacă inversați procesul, veți obține un long black.

1. Espresso

Nu cred că este vreo surpriză pentru cineva faptul că espresso este cea mai consumată cafea din lume și ocupă primul loc în topul nostru de astăzi. A apărut în secolul al XVIII-lea, devenind o băutură foarte populară în Europa și America.

Se prepară folosind un aparat de cafea a cărui denumire provine chiar de la acest tip de cafea: espressor. Se folosește mai puțină apă pentru 7-8g de cafea măcinată, ceea ce o face o bună „bază” pentru alte băuturi pe bază de cafea amintite mai sus.

O ceașcă de espresso ideală are o cremă groasă, maroniu-aurie, cu o aromă persistentă și un gust puternic.

Pentru toate cele 10 băuturi pe bază de cafea de mai sus, găsiți tot ce aveți nevoie pe Kfea.Ro!

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!