
Știai că…uleiul ce apare pe suprafața boabelor de cafea proaspăt prăjită este datorat transformărilor chimice din timpul procesului de prăjire?
Hai să vorbim puțin despre acest fenomen. Boabele uleioase provin dintr-o reacție chimică între compușii din interiorul boabei și oxigenul din atmosferă. Dacă o boabă este prăjită prea mult timp, în cazul în care coaja internă este fisurată, CO2-ul iese din bob, iar acesta va reacționa aproape imediat cu oxigenul și va crea uleiul menționat. Dacă boabele de cafea sunt prăjite un pic mai ușor, ele dezvolta în continuare o aromă care ajută cafeaua să pară mai intensă, însă crusta internă nu se sparge și reacția nu are loc.
Ce faci dacă ești un fan al cafelei Robusta?
Intensitatea cafelei nu este determinată doar de cafeaua în sine, ci și de procesul de preparare. Boabele foarte prăjite au o intensitate mare, indiferent de gradul de mărunțire. Boabele de cafea ușor prăjite pot căpăta o intensitate mai mare dacă măcinarea este mai fină, mărind astfel suprafața de extracție. De asemenea, utilizarea unei cantități mai mari de boabe cu o prăjire ușoară poate obține un profil de aromă mai îndrăzneață.
Acest lucru ne aduce la punctul final al discuției noastre: ai control asupra cafelei tale. Mulți oameni pur și simplu macină câteva linguri de boabe, adaugă apă în ibricul de cafea și se bucură de cafeaua de dimineață, fără a lua în considerare modul în care procesul ar putea afecta aroma. Cu toate acestea, există loc pentru experimentare. Poți influența profilul de aromă al cafelei tale prin ajustarea raportului apă-boabe sau prin modificarea gradului de măcinare. Acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra gustului, așa că nu ezita să experimentezi și să adaptezi boabele pentru a se potrivi preferințelor tale. Dacă boabele nu par suficient de intense, modifică gradul de măcinare, mai fin.
Deoarece oamenii au preferințe diferite pentru aromele din ceașca de cafea de dimineață, fiecare își poate prepara cafeaua exact așa cum îi place.
La Kfea.ro găsești cafeaua preferată de diferite origini, cafea boabe sau măcinată, 100% Arabica sau blenduri cremoase irezistibile, în funcție de preferințe.
Kfea.ro este primul și cel mai mare Coffee Shop online din România!
Cu o vechime de peste 15 ani, am avut grijă să oferim clienților noștri experiențe plăcute prin comercializarea unor produse de calitate: de la o multitudine de sortimente de cafea (boabe, măcinată, capsule și nu numai), la aparate de cafea și produse de întreținere, produse de vending, ceai, ciocolată caldă și multe altele.
Stam de vorba la Kfea?