Sambata, 1 octombrie 2016, se serbeaza Ziua Internationala a Cafelei in toate cafenelele de specialitate din lume. Asadar va invitam sa verificati programul cafenelelor de specialitate si sa le vizitati, caci multe dintre ele vor avea workshop-uri sau degustari de cafea.
Aceasta zi este desemnata pentru a sarbatori cafeaua si felul in care ea uneste oamenii, prieteni, rude, colegi, iubiti sau chiar straini, fiind una dintre cele mai consumate bauturi, atat in fiecare dimineata, cat si in restul zilei, in functie de preferinte.
Ziua CafeleiFie ca iubesti espresso, americano, latte sau cappuccino, cu gheata, decaf, instant sau la filtru, Ziua Cafelei este momentul perfect pentru a savura si aprecia cafeaua ta preferata, ba chiar pentru a afla mai multe despre drumul boabelor de la plantatie pana in ceasca.
Ziua Cafelei are si scopul de a ne reaminti istoria boabelor de cafea, de la descoperirea lor initiala in Etiopia, trecand prin intgirjirea plantatiilor, metode de culegere, procesare, prajire, preparare si pana la servire.
Ca planta, cafeaua a fost crescuta preponderent la inceput in zonele arabe si s-a extins catre Asia, apoi spre Italia si restul Europei, pana in America. Deoarece la momentul actual, cele mai mari plantatii la nivel mondial sunt cele de cafea, este cu atat mai important sa fim selectivi cand cumparam si sa consumam cafea, alegand-o pe cea care respecta normele etice de productie si comercializare (Fairtrade, Eco, Bio, Rainforest Alliance).
Bucura-te de cafeaua ta in aceasta zi!
Asa ca, atunci cand iti vei bea cafeaua pe 1 octombrie, inspira-i adanc aroma, savureaza-i gustul intens si plin si, daca iti face placere, gandeste-te la povestea boabelor din care este facuta. Dar cel mai important este sa te bucuri din plin de momentul in care o consumi!
Happy #InternationalCoffeeDay!
Stam de vorba la Kfea?