COFFEE FACTS,  COFFEE THOUGHTS

Cele mai bune băuturi de vară pe bază de cafea

Când vine vara, căldura de afară ne îndeamnă să consumăm băuturi reci, care să ne răcorească în timpul celor mai ridicate temperaturi. Dacă vă numărați printre cei care adoră gustul de cafea rece și vă doriți să o savurați în liniștea casei voastre, vă propunem astăzi câteva rețete și modul de preparare a celor mai bune băuturi de vară pe bază de cafea.

Caffé Frappé cu frișcă și topping de caramel

Ingrediente Caffé Frappé

  • 2 linguriţe de ness
  • 1 linguriţă de zahăr (opţional)
  • 4 linguri de apă rece
  • Un pahar de 150 ml de lapte rece
  • 3 cuburi de gheaţă
  • Frişcă la tub
  • 2 linguriţe de sirop de caramel pentru cafea

Mod de preparare Caffé Frappé

Amestecați nessul cu zahărul și apa, până compoziția devine o spumă. Adăugați într-un pahar înalt cuburile de gheață, lapte cât să le acopere, apoi spuma cu ness.

Amestecați bine și adăugați frișcă și topping de caramel (după gust). Puteți presăra și puțină scorțișoară sau ciocolată rasă.

Frappuccino (rețeta Starbucks)

Ingrediente Frappuccino (pentru două persoane)

  • 350 ml cafea rece
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 ml de lapte
  • Esență de vanilie
  • Cuburi de gheață
  • Cacao pudră
  • 90 g ciocolată

Mod de preparare Frappuccino

Într-un blender, turnați laptele și cafeaua. Adăugați apoi ciocolată topită, esență de vanilie și un castron de gheață.

După ce compoziția devine omogenă, o turnați într-un pahar înalt și o serviți cu frișcă deasupra. Dacă doriți, puteți adăuga cacao pudră pe deasupra.

Double Shot Iced Shaken Espresso

O altă băutură marca Starbucks, Double Shot Iced Shaken Espresso, este pentru cei care preferă cafeaua tare.

Ingrediente

  • Două shot-uri de espresso
  • Sirop clasic
  • Gheață
  • Lapte cu conținut scăzut de grăsimi
  • Frișcă

Mod de preparare

Într-un shaker, amestecați cele două shot-uri de cafea cu sirop clasic și gheață, iar la final adăugați lapte cu conținut scăzut de grăsimi și frișcă îndulcită.

Foto: Starbucks

Iced Latte

Ingrediente

  • Espresso
  • Lapte de migdale (sau normal, după preferințe)
  • Zahăr
  • Scorțișoară

Mod de preparare

În primul rând, trebuie să puneți cafeaua (răcită) în tăvițele pentru gheață și să o lăsați peste noapte în congelator. De dimineață, puneți cuburile într-un pahar, turnați peste ele lapte, adăugați zahăr și puțină scorțișoară.

Foto: yourbeautyblog.com

Piccolo affogato al caffè

Am inclus pe această listă și Piccolo affogato al caffè, deși această băutură este considerată a fi un desert în unele restaurante și cafenele din Italia.

Ingrediente

  • Espresso
  • Înghețată de vanilie
  • Opțional:
  • Arome multiple de înghețată
  • Nucă de cocos
  • Fructe de pădure

Mod de preparare

Într-un pahar, așezați la bază înghețata, apoi turnați cafeaua pe lângă și ornați cu câteva boabe de cafea. Ocazional, se adaugă nucă de cocos, fructe de pădure, fagure de miere și arome multiple de înghețată. Aceste variații ale rețetei orginale sunt des întâlnite în restaurantele europene și americane.

Puteți savura affogato ca desert de cafea sau îl consumați ca pe o băutură, cu ajutorul unei lingurițe sau al unui pai.

Acestea au fost propunerile noastre de astăzi. Care este combinația voastră preferată?

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!