Avand in vedere ca majoritatea romanilor isi fac cafeaua acasa, cel mai des intalnite metode de a prepara boost-ul de dimineata sunt cele care inseamna cat mai putin efort si cat mai putine resurse.
Din acest motiv, romanii folosesc mai putin espressoarele, care implica un efort financiar mai mare decat o cafea la ibric, de exemplu.
Recomandarea noastra este, totusi, sa folositi cafea boabe pe care sa o rasniti zilnic, pentru a fi proaspata si a avea in ceasca o cafea cu un gust mai bogat.
Ibric
Ibricul este cea mai la indemana modalitate de a face cafea la romani, deoarece nu necesita nici tehnologie, nici atentie speciala. Ai nevoie doar de un ibric cu apa pus pe foc si de cafea macinata.
Singura grija pe care o ai este sa nu dea cafeaua in foc.
Insa gustul cafelei la ibric poate fi foarte slab si diluat, daca nu se respecta raportul corect intre apa si cafeaua macinata adaugata.
Filtru
Filtrul de cafea este una dintre cele mai des intalnite modalitati de a face cafea, tocmai pentru ca este foarte usor de folosit.
Aparatul are nevoie doar de un filtru de hartie nou la fiecare utilizare, umplerea rezervorului de apa si adaugarea de cafea macinata in filtru. Conectat la priza, are nevoie doar sa il pornesti si sa astepti.
Gustul cafelei rezultate este unul nu foarte intens si poate deveni cu usurinta diluat daca nu este respectat raportul apa – cafea macinata.
French Press
Presa franceza este o alta modalitate destul de des intalnita de a face cu usurinta o cafea, dar mai buna decat cea la filtru.
Mecanismul in acest caz are la baza infuzarea cafelei si separarea zatului cu ajutorul sitei. Press pot-ul are nevoie de cafea macinata, apa fierbinte adaugata peste si un pic de rabdare pentru infuzare.
Practica si usor de folosit, Presa Franceza este o modalitate simpla de a face o cafea aromata si cu gust plin (Afla Cum se face cafeaua la French Press).
Moka Pot
Moka-urile sunt foarte populare pentru ca imbina ibricul cu espresso-ul, in sensul ca poti face pe foc o cafea foarte aromata si cu crema, asemenea unui espresso.
Cafeaua se face pe baza presiunii aburului din interior, care trece prin cafeaua macinata din sita si rezulta intr-o cafea cremoasa si aromata.
One Comment
Sandra
Le-am incercat pe toate si moka ramane preferata mea, pentru diminetile can am nevoie de o cafea tare. Varianta lenesa e espressorul cu capsule – cafeaua iese la fel de buna fiecare data, dar trebuie sa beau vreo 3 pe zi. 🙂