APARATE DE CAFEA,  COFFEE FACTS

Espresso versus cafea neagra: care este mai tare?

Cafeaua simpla este o bautura infuzata, cu gust amarui, in timp ce espresso-ul este un sortiment special de cafea mai concentrata, gratie modului sau unic de preparare.

Multe persoane considera ca espresso-ul este mai tare decat o cafea neagra simpla. Mai jos vom vedea care sunt trasaturile fiecareia dintre aceste doua bauturi si ce contin ele, inainte de a ajunge la tarie.

Diferente de preparare

In ambele cazuri se foloseste cafea macinata, in general utilizata pentru aparatele de cafea de acasa, cum ar fi un filtru de cafea. In cazul din urma, iar apa fierbinte picura peste cafeaua mediu macinata si extrage esenta. Aceasta trece prin filtru si ajunge in recipientul final.

Bineinteles, cafeaua facuta prin metode precum ibric, filtru sau altele des intalnite, poate fi cumparata boabe si macinata acasa, pentru a avea prospetime (afla diferentele dintre o rasnite manuala si una electrica).

In cazul espresso-ului, apa clocotita este impinsa cu presiune prin cafeaua compacta din portafiltru, cafea boabe proaspat macinata de catre espressor. Bautura din ceasca este una mai groasa si cu mai multa crema deasupra.

Diferente la servire

O ceasca obisnuita va contine 240 de ml de cafea neagra, in timp ce o cescuta de espresso va avea in ea 30 de ml de cafea cremoasa.

sursa: brian-coffee-spot.com

In cazul in care se adauga crema de lapte, cantitatea va creste putin, insa espresso-ul nu se serveste in doze foarte mari, ajungand pana la maxim trei shot-uri de espresso intr-o singura ceasca.

Continut de cafeina diferit

Ajungem si la partea in care discutam despre cat de multa cofeina contine fiecare dintre cele doua bauturi.

O cafea contine intre 80 si 185 mg de cafeina, in functie de tipul de cafea si modul de realizare. Din acest motiv, cafeaua neagra este o bautura ideala pentru consumat dimineata.

Un espresso de 30 de ml contine intre 40 si 75 mg de cafeina, asadar nu este mai tare decat o ceasca obisnuita de cafea.

Asadar, daca doriti sa gustati aroma concentrata a unui espresso, dar sa aveti taria minima a unei cafele negre, solutia este un espresso dublu.

sursa: charliereidfitness.com

Citeste si:

7 Utilizari practice ale zatului de cafea pe care il arunci
Ce cafea imi cumpar? Diferenta dintre Arabica si Robusta
7 Beneficii ale cafelei

error: Content is protected !!